De Britse dramareeks 'Fortitude' gooide haar promotiecampagne over een andere boeg. Posters, interviews, teaservideo's, allemaal goed en wel, maar een levensechte ijsbeer verplettert natuurlijk alle conventionele pogingen om in de kijker te lopen.

Negentien specialisten werkten acht weken lang aan de witte beer. In de ijsbeer moesten twee poppenspelers het dier bedienen als ware het een levend wezen. Daar oefenden ze vijf dagen op. Vooral het op en af de trappen lopen in het kostuum vroeg oefening. In de neus van de beer zat een kleine camera zodat de mensen in de vacht konden zien waar ze heen liepen. En dat allemaal om een televisiereeks te promoten.

Spanning op het ijs

De nieuwe dramareeks speelt zich af in arctisch gebied, vandaar de keuze voor een ijsbeer. De teaser van de show luidt als volgt: 'Fortitude is een unieke plaats. Hoewel Fortitude wordt omringd door de woeste schoonheid van het arctische landschap, is het een van de veiligste plekken op aarde. Er is nog nooit een gewelddadige misdaad gepleegd. Tot nu.' Een spannende reeks met een prachtige setting dus.

Onder andere Christopher Eccleston en Sofie Gråbøl, die we kennen als Sarah Lund van The Killing, spelen een hoofdrol in de nieuwe serie. (LP)

De Britse dramareeks 'Fortitude' gooide haar promotiecampagne over een andere boeg. Posters, interviews, teaservideo's, allemaal goed en wel, maar een levensechte ijsbeer verplettert natuurlijk alle conventionele pogingen om in de kijker te lopen. Negentien specialisten werkten acht weken lang aan de witte beer. In de ijsbeer moesten twee poppenspelers het dier bedienen als ware het een levend wezen. Daar oefenden ze vijf dagen op. Vooral het op en af de trappen lopen in het kostuum vroeg oefening. In de neus van de beer zat een kleine camera zodat de mensen in de vacht konden zien waar ze heen liepen. En dat allemaal om een televisiereeks te promoten. Spanning op het ijs De nieuwe dramareeks speelt zich af in arctisch gebied, vandaar de keuze voor een ijsbeer. De teaser van de show luidt als volgt: 'Fortitude is een unieke plaats. Hoewel Fortitude wordt omringd door de woeste schoonheid van het arctische landschap, is het een van de veiligste plekken op aarde. Er is nog nooit een gewelddadige misdaad gepleegd. Tot nu.' Een spannende reeks met een prachtige setting dus. Onder andere Christopher Eccleston en Sofie Gråbøl, die we kennen als Sarah Lund van The Killing, spelen een hoofdrol in de nieuwe serie. (LP)