Benidorm Bastards is de opvolger van Trigger Happy. Maar! Deze keer worden de rollen omgedraaid. Was in Trigger Happy de bovenste laag van de bevolkingspiramide nog meestal het slachtoffer, dan ontbindt in Benidorm Bastards dat iets oudere deel van de populatie zijn duivels. "Revenge of the Seniors" dus. Verwacht u aan twee dames op leeftijd die aan de bushalte gezellig keuvelen over pikante lingerie "waar de Marcel zal van verschieten". Als vergrijzing dit betekent, hoort u ons niet klagen.

Om al dat hilarische beeldmateriaal muzikaal te omkaderen, wendden programmamakers Tim Van Aelst, Katrien Van Nieuwenhove en Bart Cannaerts van productiehuis Shelter zich tot Tim Vanhamel en Pascal Deweze. Aan die laatste vroegen we hoe de makers van een reeks over beetnemende bejaarden in hemelsnaam bij Tim en hem terecht zijn gekomen.

Pascal Deweze: "Het antwoord is minder beledigend voor onze muziek dan je zou denken. De regisseur van de reeks, Tim Van Aelst, zag de andere Tim bezig en vond in hem onmiddellijk de ideale persoon om de muziek voor Benidorm Bastards te maken. Tim is talentvol en een echte vakman, dus die kan wel een aardig streepje muziek schrijven. En dat bovendien met een enorm enthousiasme. Tim Vanhamel heeft toen naar mij gebeld om hem bij te staan en het was vrij vlug geklonken. Vlaanderen blijft klein: Tim vraagt Tim, Tim vraagt Pascal en we kunnen beginnen."

Heb je bij wijze van inspiratie de serie kunnen bekijken of heb je uit de losse pols bejaardenmuziek geschreven?

Deweze: "Laat mij het zo zeggen: het is iets funkier geworden dan Liberace. (Lacht) Tim Van Aelst had ons enkele afleveringen laten zien en daar stond al wat richtinggevende muziek onder. In die stijl zijn we dan muziek beginnen schrijven. Tim en ik hebben sowieso al een voorliefde voor sixties rock à la Beach Boys en The Beatles en in die sfeer hebben we goeie nummers proberen maken. We hebben niet opnieuw het wiel uitgevonden, maar we hebben wel een dertigtal goeie nummers geschreven."

Is de reeks de moeite?

Deweze: "Eerlijk gezegd, ze is echt heel grappig. Dat was ook een voorwaarde van Tim en mij: het moest echt geestig zijn. Het is niet de grappigste reeks die ooit gemaakt is, maar ik kon er wel mee blijven lachen. De idee achter de serie is misschien wat absurd en boertig, maar de uitwerking is echt subtiel. Het zijn vooral de reacties en de gelaatsuitdrukkingen van de beetgenomen jongeren die ervoor zorgen dat je het enkele keren na mekaar kunt bekijken zonder dat het minder grappig wordt. Wat mij betreft is het een aanrader."

De reeks is vanaf vanavond elke donderdag te zien op 2BE, vanaf 22h30. Kan u niet wachten tot deze avond? Uit de hilarische making of blijkt alvast één ding: "IV" Irène is een beloftevol talent.

Jan Walraven

Benidorm Bastards is de opvolger van Trigger Happy. Maar! Deze keer worden de rollen omgedraaid. Was in Trigger Happy de bovenste laag van de bevolkingspiramide nog meestal het slachtoffer, dan ontbindt in Benidorm Bastards dat iets oudere deel van de populatie zijn duivels. "Revenge of the Seniors" dus. Verwacht u aan twee dames op leeftijd die aan de bushalte gezellig keuvelen over pikante lingerie "waar de Marcel zal van verschieten". Als vergrijzing dit betekent, hoort u ons niet klagen. Om al dat hilarische beeldmateriaal muzikaal te omkaderen, wendden programmamakers Tim Van Aelst, Katrien Van Nieuwenhove en Bart Cannaerts van productiehuis Shelter zich tot Tim Vanhamel en Pascal Deweze. Aan die laatste vroegen we hoe de makers van een reeks over beetnemende bejaarden in hemelsnaam bij Tim en hem terecht zijn gekomen. Pascal Deweze: "Het antwoord is minder beledigend voor onze muziek dan je zou denken. De regisseur van de reeks, Tim Van Aelst, zag de andere Tim bezig en vond in hem onmiddellijk de ideale persoon om de muziek voor Benidorm Bastards te maken. Tim is talentvol en een echte vakman, dus die kan wel een aardig streepje muziek schrijven. En dat bovendien met een enorm enthousiasme. Tim Vanhamel heeft toen naar mij gebeld om hem bij te staan en het was vrij vlug geklonken. Vlaanderen blijft klein: Tim vraagt Tim, Tim vraagt Pascal en we kunnen beginnen." Heb je bij wijze van inspiratie de serie kunnen bekijken of heb je uit de losse pols bejaardenmuziek geschreven?Deweze: "Laat mij het zo zeggen: het is iets funkier geworden dan Liberace. (Lacht) Tim Van Aelst had ons enkele afleveringen laten zien en daar stond al wat richtinggevende muziek onder. In die stijl zijn we dan muziek beginnen schrijven. Tim en ik hebben sowieso al een voorliefde voor sixties rock à la Beach Boys en The Beatles en in die sfeer hebben we goeie nummers proberen maken. We hebben niet opnieuw het wiel uitgevonden, maar we hebben wel een dertigtal goeie nummers geschreven." Is de reeks de moeite?Deweze: "Eerlijk gezegd, ze is echt heel grappig. Dat was ook een voorwaarde van Tim en mij: het moest echt geestig zijn. Het is niet de grappigste reeks die ooit gemaakt is, maar ik kon er wel mee blijven lachen. De idee achter de serie is misschien wat absurd en boertig, maar de uitwerking is echt subtiel. Het zijn vooral de reacties en de gelaatsuitdrukkingen van de beetgenomen jongeren die ervoor zorgen dat je het enkele keren na mekaar kunt bekijken zonder dat het minder grappig wordt. Wat mij betreft is het een aanrader." De reeks is vanaf vanavond elke donderdag te zien op 2BE, vanaf 22h30. Kan u niet wachten tot deze avond? Uit de hilarische making of blijkt alvast één ding: "IV" Irène is een beloftevol talent. Jan Walraven