De nieuwe zender Fox Vlaanderen, beschikbaar voor klanten van Telenet, brengt de tv-reeksen van het Amerikaanse moederhuis binnen de 24 uur naar de Vlaamse markt. Dat werd donderdag beloofd bij de lancering van de zender.

Het Amerikaanse Fox is een van de grootste tv-netwerken ter wereld, met een eigen zender in 126 landen. Vanaf 1 oktober brengen de Amerikanen hun series - en op termijn films - ook rechtstreeks naar de Vlaamse markt. Voor de presentatie zorgen Véronique De Kock, Noa Neal en Sverre Denis, voornamelijk bekend als fotomodel. Fox wil de series maximum een dag na de Amerikaanse première brengen, een trend die Telenet al zette met HBO-reeksen als 'True Detective'.

De populairste reeks van het huis is 'The Walking Dead', waarvan het zesde seizoen op 12 oktober in première gaat op de Vlaamse Fox. De reeks zal dus niet langer te zien zijn op 2BE.

Ook series als 'The Flash', 'Da Vinci's Demons' en 'Wayward Pines' debuteren dit jaar op de nieuwe zender. "We bekijken ook de markt van Vlaamse fictie met grote interesse", zegt directeur Marco de Ruiter. "Investeren in lokale producties is voorlopig echter niet aan de orde."

Fox wordt gefinancierd met reclame en met het aanbod van afleveringen on-demand via Play More van Telenet. Met Proximus TV lopen nog onderhandelingen, maar het is alvast de bedoeling Fox op termijn naar alle digitale kijkers te brengen, besluit de Ruiter. (Belga/DB)

De nieuwe zender Fox Vlaanderen, beschikbaar voor klanten van Telenet, brengt de tv-reeksen van het Amerikaanse moederhuis binnen de 24 uur naar de Vlaamse markt. Dat werd donderdag beloofd bij de lancering van de zender. Het Amerikaanse Fox is een van de grootste tv-netwerken ter wereld, met een eigen zender in 126 landen. Vanaf 1 oktober brengen de Amerikanen hun series - en op termijn films - ook rechtstreeks naar de Vlaamse markt. Voor de presentatie zorgen Véronique De Kock, Noa Neal en Sverre Denis, voornamelijk bekend als fotomodel. Fox wil de series maximum een dag na de Amerikaanse première brengen, een trend die Telenet al zette met HBO-reeksen als 'True Detective'. De populairste reeks van het huis is 'The Walking Dead', waarvan het zesde seizoen op 12 oktober in première gaat op de Vlaamse Fox. De reeks zal dus niet langer te zien zijn op 2BE. Ook series als 'The Flash', 'Da Vinci's Demons' en 'Wayward Pines' debuteren dit jaar op de nieuwe zender. "We bekijken ook de markt van Vlaamse fictie met grote interesse", zegt directeur Marco de Ruiter. "Investeren in lokale producties is voorlopig echter niet aan de orde." Fox wordt gefinancierd met reclame en met het aanbod van afleveringen on-demand via Play More van Telenet. Met Proximus TV lopen nog onderhandelingen, maar het is alvast de bedoeling Fox op termijn naar alle digitale kijkers te brengen, besluit de Ruiter. (Belga/DB)