Over het doen en laten van het sekssymbool uit de jaren vijftig is al veel gezegd, geschreven en gefilmd. Nu pakt de Amerikaanse zender Lifetime uit met een eigen miniserie over haar leven, gebaseerd op het boek 'The Secret Life of Marilyn Monroe' van J. Randy Taraborrelli. Daarin zou Monroe's familiale leven uit de doeken worden gedaan en onderzocht worden hoe ze haar privé geheim kon houden in een almaar 'nieuwsgierige' wereld.

De eer om de blonde zangeres en actrice te vertolken valt te beurt aan Kelli Garner. De dertigjarige Amerikaanse nam een rol voor haar rekening in 'The Aviator' (2004), maar is bij het Amerikaanse publiek voornamelijk bekend als spionerende stewardess in 'Pan Am'. Gemakkelijk zal het evenwel niet zijn om zich te onderscheiden. Vóór haar speelden onder andere Megan Hilty, Charlotte Sullivan en Uma Thurman de rol van Marilyn Monroe.

Voor de vertolkings van haar moeder, waarmee ze een haat-liefdeverhouding had, werd Susan Sarandon gecast. Het scenario is van de hand van Stephen Kronish, die een aantal scripts schreef voor '24' en de cultserie 'MacGyver'. (WH)

Over het doen en laten van het sekssymbool uit de jaren vijftig is al veel gezegd, geschreven en gefilmd. Nu pakt de Amerikaanse zender Lifetime uit met een eigen miniserie over haar leven, gebaseerd op het boek 'The Secret Life of Marilyn Monroe' van J. Randy Taraborrelli. Daarin zou Monroe's familiale leven uit de doeken worden gedaan en onderzocht worden hoe ze haar privé geheim kon houden in een almaar 'nieuwsgierige' wereld.De eer om de blonde zangeres en actrice te vertolken valt te beurt aan Kelli Garner. De dertigjarige Amerikaanse nam een rol voor haar rekening in 'The Aviator' (2004), maar is bij het Amerikaanse publiek voornamelijk bekend als spionerende stewardess in 'Pan Am'. Gemakkelijk zal het evenwel niet zijn om zich te onderscheiden. Vóór haar speelden onder andere Megan Hilty, Charlotte Sullivan en Uma Thurman de rol van Marilyn Monroe. Voor de vertolkings van haar moeder, waarmee ze een haat-liefdeverhouding had, werd Susan Sarandon gecast. Het scenario is van de hand van Stephen Kronish, die een aantal scripts schreef voor '24' en de cultserie 'MacGyver'. (WH)