Via een 'onthullende' video hebben Tomas De Soete en Freek Braeckman de naam van hun nieuwe avondshow bekendgemaakt. 'Café Corsari' zal vanaf 15 oktober vier dagen per week 'De Laatste Show' vervangen. Het programma start om 21.30 uur, wanneer op Vier "De Slimste Mens Ter Wereld" is afgelopen.


De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari, de zanger-presentator-entertainer die in september vorig jaar overleed. "Een kleine hommage aan een van de grote figuren van de openbare omroep", stelt presentator Tomas De Soete. "Maar wel subtiel, het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren. Wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken."


De makers hebben intussen ook een locatie voor het nieuwe programma gevonden. Eerst werden steden als Gent of Mechelen genoemd, nu blijken de live-uitzendingen door te gaan in het Zuiderspershuis op de Waalse Kaai in Antwerpen. In het historisch pand was meer dan twintig jaar lang het Antwerpse Wereldculturencentrum gevestigd, maar enkele weken geleden ging de organisatie in vereffening. Door een negatief antwoord op een subsidieaanvraag bij het Kunstendecreet, moest de vzw de werking stopzetten.


Café Corsari is een programma van productiehuis Eyeworks, in samenwerking met VRT Productie.


In onderstaande video kunt u zien wat u te wachten staat in 'Café Corsari' (AVL)

Via een 'onthullende' video hebben Tomas De Soete en Freek Braeckman de naam van hun nieuwe avondshow bekendgemaakt. 'Café Corsari' zal vanaf 15 oktober vier dagen per week 'De Laatste Show' vervangen. Het programma start om 21.30 uur, wanneer op Vier "De Slimste Mens Ter Wereld" is afgelopen. De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari, de zanger-presentator-entertainer die in september vorig jaar overleed. "Een kleine hommage aan een van de grote figuren van de openbare omroep", stelt presentator Tomas De Soete. "Maar wel subtiel, het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren. Wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken." De makers hebben intussen ook een locatie voor het nieuwe programma gevonden. Eerst werden steden als Gent of Mechelen genoemd, nu blijken de live-uitzendingen door te gaan in het Zuiderspershuis op de Waalse Kaai in Antwerpen. In het historisch pand was meer dan twintig jaar lang het Antwerpse Wereldculturencentrum gevestigd, maar enkele weken geleden ging de organisatie in vereffening. Door een negatief antwoord op een subsidieaanvraag bij het Kunstendecreet, moest de vzw de werking stopzetten. Café Corsari is een programma van productiehuis Eyeworks, in samenwerking met VRT Productie. In onderstaande video kunt u zien wat u te wachten staat in 'Café Corsari' (AVL)