Beide programma's worden gemaakt vanuit een gezamenlijke redactieploeg. Ze moeten de fundamenten vormen van het vernieuwde Canvas dat komend najaar van start gaat. "De Afspraak" wordt gepresenteerd door Bart Schols. Hij brengt nieuws en duiding bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport, waarvoor hij gasten ontvangt en een beroep doet op vertrouwde en nieuwe experts.

"Terzake Laat" wordt afwisselend gepresenteerd door Kathleen Cools en Annelies Beck. Daarin is plaats voor een gesprek met de persoon van de dag en een blik op de dag van morgen. Het uitzenduur van "Het Journaal Laat" op Eén verschuift niet. Dat staat doorgaans geprogrammeerd tussen 22.30 en ongeveer 23 uur. "Het Journaal Laat" zal niet in het vaarwater komen van "Terzake Laat", zegt Hans Van Goethem, woordvoerder van de VRT.

Beide programma's worden gemaakt vanuit een gezamenlijke redactieploeg. Ze moeten de fundamenten vormen van het vernieuwde Canvas dat komend najaar van start gaat. "De Afspraak" wordt gepresenteerd door Bart Schols. Hij brengt nieuws en duiding bij politiek, cultuur, wetenschap, economie en sport, waarvoor hij gasten ontvangt en een beroep doet op vertrouwde en nieuwe experts. "Terzake Laat" wordt afwisselend gepresenteerd door Kathleen Cools en Annelies Beck. Daarin is plaats voor een gesprek met de persoon van de dag en een blik op de dag van morgen. Het uitzenduur van "Het Journaal Laat" op Eén verschuift niet. Dat staat doorgaans geprogrammeerd tussen 22.30 en ongeveer 23 uur. "Het Journaal Laat" zal niet in het vaarwater komen van "Terzake Laat", zegt Hans Van Goethem, woordvoerder van de VRT.