De uitzending van de nieuwe BBC reeks The Hour valt samen met een wel heel speciaal moment in de Britse persgeschiedenis. Nu mediamagnaat Rupert Murdoch en zijn News Of The World overal bekritiseerd worden, komt de Britse Openbare Omroep met een televisiereeks over het nieuws.

The Hour volgt twee jonge reporters, Bel Rowley (Romola Garai, Emma) en Freddie Lyon (Ben Whishaw, Bright Star), van een nieuw actualiteitenprogramma die betrokken geraken in een samenzweringscomplot in 1956. Presentator van het programma is Hector Madden (Dominic West, The Wire), de ervaren journalist waar Rowley een crush op krijgt.

Zowel de periode als de setting doen denken aan Mad Men. Het is nog afwachten om zien of The Hour even succesvol zal zijn.

The Hour, elke dinsdag om tien uur 's avonds op BBC2.

(TS)

De uitzending van de nieuwe BBC reeks The Hour valt samen met een wel heel speciaal moment in de Britse persgeschiedenis. Nu mediamagnaat Rupert Murdoch en zijn News Of The World overal bekritiseerd worden, komt de Britse Openbare Omroep met een televisiereeks over het nieuws. The Hour volgt twee jonge reporters, Bel Rowley (Romola Garai, Emma) en Freddie Lyon (Ben Whishaw, Bright Star), van een nieuw actualiteitenprogramma die betrokken geraken in een samenzweringscomplot in 1956. Presentator van het programma is Hector Madden (Dominic West, The Wire), de ervaren journalist waar Rowley een crush op krijgt.Zowel de periode als de setting doen denken aan Mad Men. Het is nog afwachten om zien of The Hour even succesvol zal zijn.The Hour, elke dinsdag om tien uur 's avonds op BBC2.(TS)