Vanaf 2019 zal Undercover te zien zijn, de eerste Belgisch-Nederlandse co-productie van Netflix. Dat meldt de streamingdienst zelf op zijn Twitteraccount. Het bedrijf werkt daarvoor samen met De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Het is al langer bekend dat Netflix wil inzetten op zelfgemaakte reeksen om abonnees aan zich te blijven binden in een snel veranderend tv-landschap. Daarvoor werkt het bedrijf wel vaker samen met niet-Amerikaanse productiehuizen en zenders.

Undercover draait rond Ferry Bouman, die als één van de grootste XTC-producenten in de wereld heeft Ferry Bouman een fijn leven in zijn villa op de Belgisch-Nederlandse grens. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch, wanneer twee undercover-agenten Bouman's territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen.

Drugsbaron

Dat de reeks er zou komen, was al even bekend. Undercover kwam namelijk al in het nieuws omdat de serie gebaseerd zou zijn op de daden van drugstrafikant Janus Van Wesenbeeck. Van Wesenbeeck was daar niet mee opgezet en liet in Humo optekenen dat hij een brief zou sturen naar productiehuis De Mensen met een aantal vragen.

Er zijn inderdaad contacten geweest tussen de VRT, De Mensen en de advocaat van Van Wesenbeeck, bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. 'We hebben in dat gesprek uitgebreid beargumenteerd dat de reeks enkel geïnspireerd is op de feiten, maar dat we zijn leven niet verfilmen en ook geen biografische details zullen gebruiken. Sindsdien hebben we niks meer van hen gehoord en dus gaan we ervan uit dat de reeks gewoon zal kunnen worden uitgezonden.'

De hoofdrollen zijn voor Tom Waes, die ee nvan de undercoveragenten zal spelen, Kevin Janssens, Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap. Jan Theys tekent voor de productie, Nico Moolenaar, die eerder aan Vermist meewerkt, schrijft de reeks. De regie is handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D'amour).

Volgens het persbericht dat Netflix uitstuurde, gaat Undercover wereldwijd in première op hetzelfde moment, met uitzondering van België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. In die landen zal de reeks ook op lokale omroepen te zien zijn. Belgische kijkers zullen de reeks dus eerst op Eén kunnen zien, Nederlanders op Netflix. Of Belgische Netflixgebruikers de reeks via de streamingdienst zullen kunnen zien, is nog niet bekend.

Vanaf 2019 zal Undercover te zien zijn, de eerste Belgisch-Nederlandse co-productie van Netflix. Dat meldt de streamingdienst zelf op zijn Twitteraccount. Het bedrijf werkt daarvoor samen met De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.Het is al langer bekend dat Netflix wil inzetten op zelfgemaakte reeksen om abonnees aan zich te blijven binden in een snel veranderend tv-landschap. Daarvoor werkt het bedrijf wel vaker samen met niet-Amerikaanse productiehuizen en zenders. Undercover draait rond Ferry Bouman, die als één van de grootste XTC-producenten in de wereld heeft Ferry Bouman een fijn leven in zijn villa op de Belgisch-Nederlandse grens. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch, wanneer twee undercover-agenten Bouman's territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen. Dat de reeks er zou komen, was al even bekend. Undercover kwam namelijk al in het nieuws omdat de serie gebaseerd zou zijn op de daden van drugstrafikant Janus Van Wesenbeeck. Van Wesenbeeck was daar niet mee opgezet en liet in Humo optekenen dat hij een brief zou sturen naar productiehuis De Mensen met een aantal vragen.Er zijn inderdaad contacten geweest tussen de VRT, De Mensen en de advocaat van Van Wesenbeeck, bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. 'We hebben in dat gesprek uitgebreid beargumenteerd dat de reeks enkel geïnspireerd is op de feiten, maar dat we zijn leven niet verfilmen en ook geen biografische details zullen gebruiken. Sindsdien hebben we niks meer van hen gehoord en dus gaan we ervan uit dat de reeks gewoon zal kunnen worden uitgezonden.'De hoofdrollen zijn voor Tom Waes, die ee nvan de undercoveragenten zal spelen, Kevin Janssens, Anna Drijver, Frank Lammers en Elise Schaap. Jan Theys tekent voor de productie, Nico Moolenaar, die eerder aan Vermist meewerkt, schrijft de reeks. De regie is handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D'amour).Volgens het persbericht dat Netflix uitstuurde, gaat Undercover wereldwijd in première op hetzelfde moment, met uitzondering van België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. In die landen zal de reeks ook op lokale omroepen te zien zijn. Belgische kijkers zullen de reeks dus eerst op Eén kunnen zien, Nederlanders op Netflix. Of Belgische Netflixgebruikers de reeks via de streamingdienst zullen kunnen zien, is nog niet bekend.