Het is de allereerste keer dat de Amerikanen van Netflix een Vlaamse fictiereeks koopt. 'Toen we aan de BBC verkochten, waren plots tal van zenders geïnteresseerd in de reeks', vertelt Theys aan De Standaard. 'Nu verwachten we opnieuw een sneeuwbaleffect - zij het niet per se van traditionele omroepen. De verkoop aan Netflix geeft meer credibility aan de reeks.'

In februari werd de reeks met Filip Peeters ook al uitgezonden op BBC4, met groot succes. 'Samen met The Bridge haalde Salamander het hoogste marktaandeel ooit voor een buitenlandse reeks.' Niet enkel Groot-Brittannië kreeg Salamander te zien. De rechten zijn ondertussen al aan dertig landen verkocht, waaronder Frankrijk, Zweden en Duitsland. (AB)

Het is de allereerste keer dat de Amerikanen van Netflix een Vlaamse fictiereeks koopt. 'Toen we aan de BBC verkochten, waren plots tal van zenders geïnteresseerd in de reeks', vertelt Theys aan De Standaard. 'Nu verwachten we opnieuw een sneeuwbaleffect - zij het niet per se van traditionele omroepen. De verkoop aan Netflix geeft meer credibility aan de reeks.'In februari werd de reeks met Filip Peeters ook al uitgezonden op BBC4, met groot succes. 'Samen met The Bridge haalde Salamander het hoogste marktaandeel ooit voor een buitenlandse reeks.' Niet enkel Groot-Brittannië kreeg Salamander te zien. De rechten zijn ondertussen al aan dertig landen verkocht, waaronder Frankrijk, Zweden en Duitsland. (AB)