In Nederland is veel commotie gerezen rond het nieuwe BNN-programma 'Proefkonijnen'. Aan het einde van de eerste aflevering kregen de tv-kijkers een voorsmaakje van wat hen volgende week te wachten staat: Hoe smaakt mensenvlees? Het kort filmpje toont de twee presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno op een operatietafel voor een kleine chirurgische ingreep waarbij een stukje vlees uit de bil en de zij wordt weggehaald. Inzet: proeven hoe dat 'hapje' smaakt.

Wetenschappelijk

Of de presentatoren elkaars vlees ook effectief gaan verorberen? 'Ja, we hebben het gedaan', is het resolute antwoord van Dennis Storm. 'Proefkonijnen is een wetenschappelijk programma en we willen de smaak van mensenvlees écht achterhalen.'

'Het vlees is vooraf klaargemaakt, zonder toevoeging van smaakstoffen. En het smaakt níet naar kip', wilde Storm nog kwijt. De echte smaak wordt volgende week onthuld.

Strafbaar?

Kannibalisme is bij wet niet verboden als het niet om onrechtmatig gebruik gaat. Het wegsnijden van vlees uit een gezond lichaam zonder medische reden, is volgens de Nederlandse wetgeving wel strafbaar. 'Maar dat risico wilden we wel nemen.' (DB)

Volgende week wordt de volledige aflevering uitgezonden.

In Nederland is veel commotie gerezen rond het nieuwe BNN-programma 'Proefkonijnen'. Aan het einde van de eerste aflevering kregen de tv-kijkers een voorsmaakje van wat hen volgende week te wachten staat: Hoe smaakt mensenvlees? Het kort filmpje toont de twee presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno op een operatietafel voor een kleine chirurgische ingreep waarbij een stukje vlees uit de bil en de zij wordt weggehaald. Inzet: proeven hoe dat 'hapje' smaakt. WetenschappelijkOf de presentatoren elkaars vlees ook effectief gaan verorberen? 'Ja, we hebben het gedaan', is het resolute antwoord van Dennis Storm. 'Proefkonijnen is een wetenschappelijk programma en we willen de smaak van mensenvlees écht achterhalen.' 'Het vlees is vooraf klaargemaakt, zonder toevoeging van smaakstoffen. En het smaakt níet naar kip', wilde Storm nog kwijt. De echte smaak wordt volgende week onthuld. Strafbaar?Kannibalisme is bij wet niet verboden als het niet om onrechtmatig gebruik gaat. Het wegsnijden van vlees uit een gezond lichaam zonder medische reden, is volgens de Nederlandse wetgeving wel strafbaar. 'Maar dat risico wilden we wel nemen.' (DB) Volgende week wordt de volledige aflevering uitgezonden.