John Henson, die als poppenspeler ook zelf meewerkte aan de Muppets, stierf vrijdag onverwacht aan een hartaanval. The Jim Henson Company maakte het overlijden bekend via Facebook.

Volgens de gespecialiseerde website IMDb.com werkte John Henson als poppenspeler mee aan twee bioscoopfilms van de Muppets: Muppet Treasure Island (1996) en Muppets from Space (1999). Henson kroop voor die films in het pak van Sweetums, een groot en gevaarlijk ogend monster dat toch een goed karakter heeft.

John Henson was daarnaast nog aandeelhouder en bestuurslid van The Jim Henson Company, zo schrijft CNN. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Ook zijn vader, Jim Henson, stierf jong. In 1990, op 53-jarige leeftijd, velde een longontsteking de bedenker van de Muppets. (Belga/LP)

John Henson, die als poppenspeler ook zelf meewerkte aan de Muppets, stierf vrijdag onverwacht aan een hartaanval. The Jim Henson Company maakte het overlijden bekend via Facebook. Volgens de gespecialiseerde website IMDb.com werkte John Henson als poppenspeler mee aan twee bioscoopfilms van de Muppets: Muppet Treasure Island (1996) en Muppets from Space (1999). Henson kroop voor die films in het pak van Sweetums, een groot en gevaarlijk ogend monster dat toch een goed karakter heeft. John Henson was daarnaast nog aandeelhouder en bestuurslid van The Jim Henson Company, zo schrijft CNN. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. Ook zijn vader, Jim Henson, stierf jong. In 1990, op 53-jarige leeftijd, velde een longontsteking de bedenker van de Muppets. (Belga/LP)