The Sun titelde het al: 'Monty Python flies again'. Nu wordt de reünie ook bevestigd door een woordvoerder: John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin, de vijf leden van het prettig gestoorde comedy-collectief Monty Python gaan opnieuw samen aan de slag. Het wordt een nieuwe zaalshow. Wat, waar en wanneer moet blijken uit de aangekondigde persconferentie die komende donderdag op de planning staat. Details over het project zijn er voorlopig niet. Het wordt het eerste creatieve wapenfeit van het Britse gezelschap in dertig jaar. Goed nieuws dus voor de lachspieren.

Het Pythongezelschap is bekend van Monty Python's Flying Circus, het meest invloedrijke comedyprogramma aller tijden (of het zal niet veel schelen). Het legendarisch collectief tekende ook voor enkele hilarische films. 'Monty Python and the Holy Grail', een reconstructie van middeleeuws Engeland met een absurde kijk op de mythe van koning Arthur, dateert al van 1975. 'Monty Python's Life of Brian', over de volkse Jood Brian die voor de Messias aangezien wordt, verscheen vier jaar later. 'The Meaning of Life' (1983), waarin het sextet in zeven hoofdstukken op zoek gaat naar de zin van het leven, was de laatste samenwerking van Monty Python in originele bezetting. Medeoprichter Graham Chapman overleed in 1989 aan de gevolgen van kanker. (DB)

The Sun titelde het al: 'Monty Python flies again'. Nu wordt de reünie ook bevestigd door een woordvoerder: John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin, de vijf leden van het prettig gestoorde comedy-collectief Monty Python gaan opnieuw samen aan de slag. Het wordt een nieuwe zaalshow. Wat, waar en wanneer moet blijken uit de aangekondigde persconferentie die komende donderdag op de planning staat. Details over het project zijn er voorlopig niet. Het wordt het eerste creatieve wapenfeit van het Britse gezelschap in dertig jaar. Goed nieuws dus voor de lachspieren. Het Pythongezelschap is bekend van Monty Python's Flying Circus, het meest invloedrijke comedyprogramma aller tijden (of het zal niet veel schelen). Het legendarisch collectief tekende ook voor enkele hilarische films. 'Monty Python and the Holy Grail', een reconstructie van middeleeuws Engeland met een absurde kijk op de mythe van koning Arthur, dateert al van 1975. 'Monty Python's Life of Brian', over de volkse Jood Brian die voor de Messias aangezien wordt, verscheen vier jaar later. 'The Meaning of Life' (1983), waarin het sextet in zeven hoofdstukken op zoek gaat naar de zin van het leven, was de laatste samenwerking van Monty Python in originele bezetting. Medeoprichter Graham Chapman overleed in 1989 aan de gevolgen van kanker. (DB)