De BBC kondigde onlangs aan dat de crimireeks 'The Fall' een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen, dat momenteel op BBC Two wordt uitgezonden, bestaat uit slechts vijf afleveringen. De verhaallijn is simpel: een detective, gespeeld door Gillian - 'The X-Files' - Anderson, speurt in Belfast naar een uitermate gespecialiseerde seriemoordenaar (Jamie Dornan). De regie is in handen van Jakob Verbruggen, de Belg die eerder de speelfilm en enkele reeksen van de politiereeks 'Code 37' regisseerde. Het script werd bedacht door Allan Cubitt, die eveneens shows als 'The Runaway' en 'Murphy's Law' schreef.

"Een tweede seizoen was een must"

Ben Stephenson, controller bij BBC Drama, lichtte de beslissing toe: " 'The Fall' bleek een hit te zijn voor BBC, zowel bij de critici als bij de kijkers. Het toont aan dat drama op de televisie herleeft. Door de ingewikkelde en spannende intriges van Cubitt, die innemend gespeeld worden door Gillian en Jamie, werd een tweede seizoen een must. We kunnen natuurlijk nog niet veel prijsgeven aangezien het eerste seizoen zal eindigen met een cliffhanger. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het tweede seizoen even verrassend en intens zal zijn als het eerste."

Een terugkerende reeks

Allan Cubitt, bedenker van de psychologische thriller, reageerde tevreden: "Ik heb 'The Fall' altijd gezien als een terugkerende reeks en ik wil Gillian Anderson en Jamie Dornan feliciteren omdat ze hun rollen perfect vertolkt hebben." 'The Fall' wordt beschouwd als de Britse tegenhanger van de Scandinavische topreeksen 'The Killing' en 'Borgen'. De laatste aflevering van het eerste seizoen 'The Fall' wordt op 10 juni uitgezonden op BBC Two. (CB)

De BBC kondigde onlangs aan dat de crimireeks 'The Fall' een tweede seizoen krijgt. Het eerste seizoen, dat momenteel op BBC Two wordt uitgezonden, bestaat uit slechts vijf afleveringen. De verhaallijn is simpel: een detective, gespeeld door Gillian - 'The X-Files' - Anderson, speurt in Belfast naar een uitermate gespecialiseerde seriemoordenaar (Jamie Dornan). De regie is in handen van Jakob Verbruggen, de Belg die eerder de speelfilm en enkele reeksen van de politiereeks 'Code 37' regisseerde. Het script werd bedacht door Allan Cubitt, die eveneens shows als 'The Runaway' en 'Murphy's Law' schreef. "Een tweede seizoen was een must" Ben Stephenson, controller bij BBC Drama, lichtte de beslissing toe: " 'The Fall' bleek een hit te zijn voor BBC, zowel bij de critici als bij de kijkers. Het toont aan dat drama op de televisie herleeft. Door de ingewikkelde en spannende intriges van Cubitt, die innemend gespeeld worden door Gillian en Jamie, werd een tweede seizoen een must. We kunnen natuurlijk nog niet veel prijsgeven aangezien het eerste seizoen zal eindigen met een cliffhanger. Wat we wel kunnen zeggen, is dat het tweede seizoen even verrassend en intens zal zijn als het eerste." Een terugkerende reeks Allan Cubitt, bedenker van de psychologische thriller, reageerde tevreden: "Ik heb 'The Fall' altijd gezien als een terugkerende reeks en ik wil Gillian Anderson en Jamie Dornan feliciteren omdat ze hun rollen perfect vertolkt hebben." 'The Fall' wordt beschouwd als de Britse tegenhanger van de Scandinavische topreeksen 'The Killing' en 'Borgen'. De laatste aflevering van het eerste seizoen 'The Fall' wordt op 10 juni uitgezonden op BBC Two. (CB)