Betaalzender HBO heeft voor de nieuwe zesdelige reeks 'Lewis & Clark' opnieuw een grote vis aan de haak geslagen: onze Matthias Schoenaerts. De Vlaamse acteur zal er de titelrol van kapitein William Clark vertolken. De andere hoofdrol - die van Meriwether Lewis - is voor de rekening van Casey Affleck (die u kent uit Interstallar, Aint Them Bodies Saint, Gone Baby Gone, The Assassination of Jesse James, Ocean's Eleven/Twelve/Thriteen...).

De minireeks, naar het boek 'Undaunted Courage' van Stephen E. Ambrose, vertelt het verhaal over een expeditie naar de Amerikaanse Westkust. 'Lewis & Clark brengt zowel het Amerikaanse idealisme als de natuurlijke schoonheid van het continent in beeld, maar ook de tragedies komen aan bod', liet HBO-baas Michael Lombardo verstaan. Een rist executive producers, waaronder Brad Pitt en Tom Hanks, springen mee aan boord van het project.

De opnames gaan deze zomer van start. Voor Schoenaerts is dat dus net ná een megadruk voorjaar waarin drie internationale producties ,met telkens een grote rol voor de Antwerpenaar, in première gaan: 'Far From The Madding Crowd' (met Carey Mulligan), 'Suite Française' (met Michelle Williams) en 'A little Chaos' (met Kate Winslet). Altijd in schoon gezelschap. Het leven van een topacteur... (DB)

Betaalzender HBO heeft voor de nieuwe zesdelige reeks 'Lewis & Clark' opnieuw een grote vis aan de haak geslagen: onze Matthias Schoenaerts. De Vlaamse acteur zal er de titelrol van kapitein William Clark vertolken. De andere hoofdrol - die van Meriwether Lewis - is voor de rekening van Casey Affleck (die u kent uit Interstallar, Aint Them Bodies Saint, Gone Baby Gone, The Assassination of Jesse James, Ocean's Eleven/Twelve/Thriteen...). De minireeks, naar het boek 'Undaunted Courage' van Stephen E. Ambrose, vertelt het verhaal over een expeditie naar de Amerikaanse Westkust. 'Lewis & Clark brengt zowel het Amerikaanse idealisme als de natuurlijke schoonheid van het continent in beeld, maar ook de tragedies komen aan bod', liet HBO-baas Michael Lombardo verstaan. Een rist executive producers, waaronder Brad Pitt en Tom Hanks, springen mee aan boord van het project. De opnames gaan deze zomer van start. Voor Schoenaerts is dat dus net ná een megadruk voorjaar waarin drie internationale producties ,met telkens een grote rol voor de Antwerpenaar, in première gaan: 'Far From The Madding Crowd' (met Carey Mulligan), 'Suite Française' (met Michelle Williams) en 'A little Chaos' (met Kate Winslet). Altijd in schoon gezelschap. Het leven van een topacteur... (DB)