Regisseur Martin Scorsese en Rolling Stones-frontman Mick Jagger gaan een rock 'n' roll-serie maken voor de Amerikaanse televisiezender HBO ('The Sopranos', 'The Wire'). Het project - met als voorlopige titel 'A History Of Music' - behandelt veertig jaar muziekgeschiedenis, van vroege R'n'B tot hedendaagse hiphop.

Het duo heeft Sopranos-scriptschrijver Terence Winter - die ook met Scorsese samenwerkte voor de HBO-serie 'Boardwalk Empire', vanaf september op de Amerikaanse televisie! - aangetrokken om het scenario uiteen te zetten. HBO onderhandelt as we speak met Paramount over een pilootaflevering van de rock 'n' roll-serie.

Martin Scorsese werkte al met de Stones-voorman aan de concertfilm 'Shine A Light', die in 2008 verscheen. Bekijk de trailer:

Michael Ilegems

Regisseur Martin Scorsese en Rolling Stones-frontman Mick Jagger gaan een rock 'n' roll-serie maken voor de Amerikaanse televisiezender HBO ('The Sopranos', 'The Wire'). Het project - met als voorlopige titel 'A History Of Music' - behandelt veertig jaar muziekgeschiedenis, van vroege R'n'B tot hedendaagse hiphop. Het duo heeft Sopranos-scriptschrijver Terence Winter - die ook met Scorsese samenwerkte voor de HBO-serie 'Boardwalk Empire', vanaf september op de Amerikaanse televisie! - aangetrokken om het scenario uiteen te zetten. HBO onderhandelt as we speak met Paramount over een pilootaflevering van de rock 'n' roll-serie. Martin Scorsese werkte al met de Stones-voorman aan de concertfilm 'Shine A Light', die in 2008 verscheen. Bekijk de trailer: Michael Ilegems