De Emmy Awards zijn voor de televisiewereld vergelijkbaar met de Oscars voor de cinema. Omdat het algemene niveau van tv-fictie de laatste jaren spectaculair gestegen is, zijn ook de Emmy's steeds prestigieuzer geworden. 'Mildred Pierce', de vijfdelige serie van Todd Haynes naar het boek van James M. Cain, is genomineerd in 21 categorieën. Onder meer hoofdrolspelers Kate Winslet en Guy Pierce zijn bij de gelukkigen. Zoals gewoonlijk kreeg ook het populaire 'Mad Men' meer dan genoeg aandacht: de serie wist 19 nominaties binnen te rijven.

Ook de Britse kostuumdrama's doen het opvallend goed. Onder meer Downtown Abbey en Upstairs, Downstairs kregen enkele nominaties op hun naam.

De Emmy's worden uitgereikt op 18 september in Los Angeles. De ceremonie wordt gepresenteerd door 'Glee'-actrice Jane Lynch.

Bekijk de volledige lijst hier. (MD)

De Emmy Awards zijn voor de televisiewereld vergelijkbaar met de Oscars voor de cinema. Omdat het algemene niveau van tv-fictie de laatste jaren spectaculair gestegen is, zijn ook de Emmy's steeds prestigieuzer geworden. 'Mildred Pierce', de vijfdelige serie van Todd Haynes naar het boek van James M. Cain, is genomineerd in 21 categorieën. Onder meer hoofdrolspelers Kate Winslet en Guy Pierce zijn bij de gelukkigen. Zoals gewoonlijk kreeg ook het populaire 'Mad Men' meer dan genoeg aandacht: de serie wist 19 nominaties binnen te rijven. Ook de Britse kostuumdrama's doen het opvallend goed. Onder meer Downtown Abbey en Upstairs, Downstairs kregen enkele nominaties op hun naam. De Emmy's worden uitgereikt op 18 september in Los Angeles. De ceremonie wordt gepresenteerd door 'Glee'-actrice Jane Lynch. Bekijk de volledige lijst hier. (MD)