Na het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is de toekomst van Top Gear onzeker. De liveshows kunnen echter wel doorgaan, mits een andere naam. Britse media wijzen erop dat Clarkson een apart contract heeft voor de liveshows en hij dus kan blijven touren als hij dat wil.

De BBC is in onderhandeling om de Top Gear Live global world tour voort te zetten zonder hun label. Op die manier kan Clarkson zonder problemen blijven optreden.

'Shows in Verenigde Staten gaan door'

Top Gear Live heeft nog enkele grote evenementen op de agenda staan. Zo doen ze normaalgezien in april Sydney aan en houden ze in juni halt in Johannesburg. De optredens in de Verenigde Staten zullen doorgaan volgens Live Nation. Er werden nog geen nieuwe data aangekondigd voor de uitgestelde optredens in Noorwegen. Naar verluidt werden er zo'n 200.000 tickets voor de liveshows verkocht. Dit zou in totaal rond de 15 miljoen euro moeten opbrengen.

Kans op schadeclaim

Niet alleen komen er talloze fans in de kou te staan wanneer de tour geannuleerd wordt, de commerciële dienst van de Britse openbare omroep riskeert ook een fikse schadeclaim.

Volgens bronnen bij de Mirror plant Clarkson zijn terugkeer naar de show, samen met James May en Richard Hammond, tijdens de geplande optredens in Sydney. Daar zouden ze voor 40.000 fans hun show verderzetten.

James May heeft voor de zekerheid alvast een nieuwe carrièrewending gepland als fluitspeler. Via zijn YouTubekanaal 'JM's unemployment tube' kunnen fans zijn avonturen met de fluit volgen.

(LP)

Na het ontslag van Jeremy Clarkson bij de BBC is de toekomst van Top Gear onzeker. De liveshows kunnen echter wel doorgaan, mits een andere naam. Britse media wijzen erop dat Clarkson een apart contract heeft voor de liveshows en hij dus kan blijven touren als hij dat wil. De BBC is in onderhandeling om de Top Gear Live global world tour voort te zetten zonder hun label. Op die manier kan Clarkson zonder problemen blijven optreden. 'Shows in Verenigde Staten gaan door'Top Gear Live heeft nog enkele grote evenementen op de agenda staan. Zo doen ze normaalgezien in april Sydney aan en houden ze in juni halt in Johannesburg. De optredens in de Verenigde Staten zullen doorgaan volgens Live Nation. Er werden nog geen nieuwe data aangekondigd voor de uitgestelde optredens in Noorwegen. Naar verluidt werden er zo'n 200.000 tickets voor de liveshows verkocht. Dit zou in totaal rond de 15 miljoen euro moeten opbrengen. Kans op schadeclaimNiet alleen komen er talloze fans in de kou te staan wanneer de tour geannuleerd wordt, de commerciële dienst van de Britse openbare omroep riskeert ook een fikse schadeclaim. Volgens bronnen bij de Mirror plant Clarkson zijn terugkeer naar de show, samen met James May en Richard Hammond, tijdens de geplande optredens in Sydney. Daar zouden ze voor 40.000 fans hun show verderzetten. James May heeft voor de zekerheid alvast een nieuwe carrièrewending gepland als fluitspeler. Via zijn YouTubekanaal 'JM's unemployment tube' kunnen fans zijn avonturen met de fluit volgen. (LP)