Dit is een fragment uit het interview met Luc Haekens dat op 28/10 in Knack Focus verschijnt.

Klopt het dat je een roman aan het schrijven bent?

LUC HAEKENS: (verbaasd) Wie zegt dat?

Mensen.

HAEKENS: Doet dat al de ronde? Mja. Het is waar. Ik ben bezig aan een roman. Maar ik kan er nog niets over zeggen, behalve dat hij zich in een productiehuis afspeelt.

Tom Lenaerts moet niet komen zagen als hij zichzelf herkent in een personage uit mijn roman. Dat personage uit De parelvissers dat altijd zo Kempens praat, was op mij gebaseerd. Sommige zinnen kwamen recht uit mijn mond

Dat klinkt alsof we personages als Bert De Pauw en Tim Lenaerts mogen verwachten.

Filip Van Roe
© Filip Van Roe

HAEKENS: Sommigen zullen er zichzelf in kunnen herkennen, ja. Nu goed: Tom Lenaerts moet ook niet komen zagen. Hij heeft met De parelvissers een hele reeks geschreven die linken had met Woestijnvis. Zelfs met mij: dat personage dat altijd zo Kempens praat, was op mij gebaseerd. Sommige zinnen kwamen recht uit mijn mond. Ik wilde vooral een wereld die ik goed kende. Ik ben een grote fan van John Irving, de schrijver van De wereld volgens Garp. En nu ga ik niet zeggen dat ik de Vlaamse John Irving wil worden, maar...

Je wilt de Vlaamse John Irving worden?

HAEKENS: Laat ons zeggen dat ik een boek wil schrijven waar wel wat humor in zit over een wereld die ik goed ken. Of het er ooit echt van zal komen, weet ik niet, maar ik ben wel al bezig eraan te schrijven.

LUC HAEKENS: (verbaasd) Wie zegt dat?HAEKENS: Doet dat al de ronde? Mja. Het is waar. Ik ben bezig aan een roman. Maar ik kan er nog niets over zeggen, behalve dat hij zich in een productiehuis afspeelt.