Het idee lijkt geschift, maar Lansdorp en zijn team vertrouwen er op dat hun project zal slagen. Om de twee jaar vertrekken groepen van vier mensen naar Mars. Ze komen niet terug naar Aarde, maar starten daar een kolonie op. De eerste groep vertrekt in april 2024 en zou in 2025 aankomen. Al meer dan 300.000 mensen stelden zich kandidaat voor het project.

Lansdorp zag van het begin al een televisieprogramma in het project, zodat de mensen op Aarde mee kunnen kijken naar de missie op Mars. Het Amerikaanse productiehuis Lionsgate TV zit nu samen met de mensen van Mars One om de reeks vorm te geven, dat meldt Deadline. Het productiehuis zal snel op zoek gaan naar zenders die het programma willen uitzenden.

De eerste jaren zal de reeks focussen op de selectie en training van kandidaat-Marsbewoners. "Het is een sociaal experiment dat focust op mensen die bereid zijn om op missie te gaan, wetend dat ze niet meer terug kunnen eens ze vertrokken zijn", zegt Roy Bank, producer van het project, aan Deadline. Op beelden van een kolonie op Mars, zullen we nog enkele jaren moeten wachten. (FL)

Het idee lijkt geschift, maar Lansdorp en zijn team vertrouwen er op dat hun project zal slagen. Om de twee jaar vertrekken groepen van vier mensen naar Mars. Ze komen niet terug naar Aarde, maar starten daar een kolonie op. De eerste groep vertrekt in april 2024 en zou in 2025 aankomen. Al meer dan 300.000 mensen stelden zich kandidaat voor het project. Lansdorp zag van het begin al een televisieprogramma in het project, zodat de mensen op Aarde mee kunnen kijken naar de missie op Mars. Het Amerikaanse productiehuis Lionsgate TV zit nu samen met de mensen van Mars One om de reeks vorm te geven, dat meldt Deadline. Het productiehuis zal snel op zoek gaan naar zenders die het programma willen uitzenden. De eerste jaren zal de reeks focussen op de selectie en training van kandidaat-Marsbewoners. "Het is een sociaal experiment dat focust op mensen die bereid zijn om op missie te gaan, wetend dat ze niet meer terug kunnen eens ze vertrokken zijn", zegt Roy Bank, producer van het project, aan Deadline. Op beelden van een kolonie op Mars, zullen we nog enkele jaren moeten wachten. (FL)