Het strand van het Britse Dorset mag dan bekend staan als uitgelezen plek om fossielen uit het Jura-tijdperk te vinden, de inwoners keken vreemd op toen ze er een kolossale drakenschedel ontdekten. De evolutietheorie staat echter nog even stevig op haar poten: de schedel blijkt een pr-stunt te zijn van Blinkbox om de komst van het derde seizoen van fantasyreeks Game of Thrones bij hen aan te kondigen.

De meer dan 2,5 meter hoge schedel werd gevonden op Charmouth beach, een strand gelegen in het Engelse graafschap Dorset. Nadat de inwoners over hun eerste verbazing heen waren, bleek de schedel het werk te zijn van Blinkbox. Dat bedrijf biedt films en series, waaronder Game of Thrones, aan via streaming. Volgens thedrum.com werkten drie teams van beeldhouwers meer dan twee maanden aan het ontwerp, de bouw en het schilderen van de valse drakenschedel.

Nog volgens thedrum.com refereert de schedel aan de scene waarin Arya Stark een drakenschedel vindt in de kelders van Kind's Landing. Volgens Ben Ayers van Blinkbox is Game of Thrones de serie waar op dit moment het meest over gesproken wordt. 'We wilden de komst van Game of Thrones bij Blinkbox in de verf zetten met een spektalel dat even dramatisch is als deze geweldige serie.'

Ayers verwacht dat ook het derde seizoen even populair wordt als de twee eerste. Ondertussen is een vierde reeks van Game of Thrones in de maak.

Het strand van het Britse Dorset mag dan bekend staan als uitgelezen plek om fossielen uit het Jura-tijdperk te vinden, de inwoners keken vreemd op toen ze er een kolossale drakenschedel ontdekten. De evolutietheorie staat echter nog even stevig op haar poten: de schedel blijkt een pr-stunt te zijn van Blinkbox om de komst van het derde seizoen van fantasyreeks Game of Thrones bij hen aan te kondigen. De meer dan 2,5 meter hoge schedel werd gevonden op Charmouth beach, een strand gelegen in het Engelse graafschap Dorset. Nadat de inwoners over hun eerste verbazing heen waren, bleek de schedel het werk te zijn van Blinkbox. Dat bedrijf biedt films en series, waaronder Game of Thrones, aan via streaming. Volgens thedrum.com werkten drie teams van beeldhouwers meer dan twee maanden aan het ontwerp, de bouw en het schilderen van de valse drakenschedel.Nog volgens thedrum.com refereert de schedel aan de scene waarin Arya Stark een drakenschedel vindt in de kelders van Kind's Landing. Volgens Ben Ayers van Blinkbox is Game of Thrones de serie waar op dit moment het meest over gesproken wordt. 'We wilden de komst van Game of Thrones bij Blinkbox in de verf zetten met een spektalel dat even dramatisch is als deze geweldige serie.' Ayers verwacht dat ook het derde seizoen even populair wordt als de twee eerste. Ondertussen is een vierde reeks van Game of Thrones in de maak.