De cartoons van Jeroom zullen vrijdagavond te zien zijn op de Amerikaanse kabel- en satellietzender Comedy Central USA. Dat heeft de cartoonist van Humo en jurylid in de Slimste Mens ter Wereld vrijdag zelf bekendgemaakt via Twitter. Jeroom zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Dat het werk van Jeroom (Snelders) -de bedenker van Jos het Debiele Ei, Reetman, het Knuffelbos en vele andere figuren- vertoond zal worden op Comedy Central USA raakte vorig jaar in november al bekend.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat een animatiefilmpje van zijn hand reeds tegen Kerstmis vorig jaar te zien zou zijn in het programma "TripTank". Maar het tweede seizoen van "TripTank" werd maar niet geprogrammeerd waardoor ook het debuut van Jeroom in de VS in de koelkast bleef. Daar komt vrijdagavond verandering in.

Op geheel eigen wijze kondigde de Vlaamse cartoonist zijn Amerikaanse debuut aan op Twitter. "Straks zet Jos het Debiele Ei z'n eerste stapjes op ComedyCentral USA. Break a leg, Jos! #comedycentral #TripTank", stuurde Jeroom vrijdagvoormiddag de wereld in. Het bijbehorende filmpje valt niet in woorden te vatten.

De cartoonist wenste verder geen commentaar te geven op zijn VS-debuut, zei Maarten Moeys, woordvoerder van Vier. Jeroom is de eerste Belg die in zee gaat met Comedy Central USA. (Belga)

De cartoons van Jeroom zullen vrijdagavond te zien zijn op de Amerikaanse kabel- en satellietzender Comedy Central USA. Dat heeft de cartoonist van Humo en jurylid in de Slimste Mens ter Wereld vrijdag zelf bekendgemaakt via Twitter. Jeroom zelf was niet bereikbaar voor commentaar.Dat het werk van Jeroom (Snelders) -de bedenker van Jos het Debiele Ei, Reetman, het Knuffelbos en vele andere figuren- vertoond zal worden op Comedy Central USA raakte vorig jaar in november al bekend. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat een animatiefilmpje van zijn hand reeds tegen Kerstmis vorig jaar te zien zou zijn in het programma "TripTank". Maar het tweede seizoen van "TripTank" werd maar niet geprogrammeerd waardoor ook het debuut van Jeroom in de VS in de koelkast bleef. Daar komt vrijdagavond verandering in. Op geheel eigen wijze kondigde de Vlaamse cartoonist zijn Amerikaanse debuut aan op Twitter. "Straks zet Jos het Debiele Ei z'n eerste stapjes op ComedyCentral USA. Break a leg, Jos! #comedycentral #TripTank", stuurde Jeroom vrijdagvoormiddag de wereld in. Het bijbehorende filmpje valt niet in woorden te vatten. De cartoonist wenste verder geen commentaar te geven op zijn VS-debuut, zei Maarten Moeys, woordvoerder van Vier. Jeroom is de eerste Belg die in zee gaat met Comedy Central USA. (Belga)