De reeks, die de werktitel "De dag" draagt, gaat over een minutieus voorbereide gijzeling in een bankkantoor, die niet helemaal verloopt volgens plan. "Vriendschappen en mensenlevens worden in de weegschaal gegooid", klinkt het. Elke aflevering van de reeks moet een deel van de dag opnieuw vertellen, door de ogen van telkens andere personages.

Het is niet de eerste keer dat Jonas Geirnaert meewerkt aan fictieprojecten. Zo schreef hij ook mee aan "Neveneffecten 1 en 2", "Willy's en Marjetten" en "Quiz me Quick". Voor Julie Mahieu is dit wel haar debuut als fictieschrijfster. Voor ze beginnen schrijven, zullen de twee eerst nog dit seizoen van "De Ideale Wereld" afwerken. (BELGA)

De reeks, die de werktitel "De dag" draagt, gaat over een minutieus voorbereide gijzeling in een bankkantoor, die niet helemaal verloopt volgens plan. "Vriendschappen en mensenlevens worden in de weegschaal gegooid", klinkt het. Elke aflevering van de reeks moet een deel van de dag opnieuw vertellen, door de ogen van telkens andere personages. Het is niet de eerste keer dat Jonas Geirnaert meewerkt aan fictieprojecten. Zo schreef hij ook mee aan "Neveneffecten 1 en 2", "Willy's en Marjetten" en "Quiz me Quick". Voor Julie Mahieu is dit wel haar debuut als fictieschrijfster. Voor ze beginnen schrijven, zullen de twee eerst nog dit seizoen van "De Ideale Wereld" afwerken. (BELGA)