'De hoofdredactie vond dat 65 jaar worden geen eindpunt mag zijn voor iemand die zo populair en zo goed is als Jan Becaus', zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst, in de krant De Morgen. Dus kreeg het journaalanker een aanbod om langer te blijven werken voor de nieuwsdienst. Maar dat heeft hij nu geweigerd.

Becaus gaat op 1 augustus officieel met pensioen en komt niet terug op zijn beslissing. Ambtenaren die 65 jaar worden kunnen de verplichte pensionering omzeilen via interimcontracten. Zo kon William Van Laeken in 2006 verder aan de slag voor het programma Panorama.

Becaus werkt sinds 1984 bij de openbare omroep. Hij groeide er uit tot een van de populairste nieuwsankers. (DB)

'De hoofdredactie vond dat 65 jaar worden geen eindpunt mag zijn voor iemand die zo populair en zo goed is als Jan Becaus', zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst, in de krant De Morgen. Dus kreeg het journaalanker een aanbod om langer te blijven werken voor de nieuwsdienst. Maar dat heeft hij nu geweigerd.Becaus gaat op 1 augustus officieel met pensioen en komt niet terug op zijn beslissing. Ambtenaren die 65 jaar worden kunnen de verplichte pensionering omzeilen via interimcontracten. Zo kon William Van Laeken in 2006 verder aan de slag voor het programma Panorama.Becaus werkt sinds 1984 bij de openbare omroep. Hij groeide er uit tot een van de populairste nieuwsankers. (DB)