Jan Matthys ontving in Biarritz de EuroFIPA of Honor voor zijn volledige oeuvre, met onder meer 'Katarakt', 'De smaak van De Keyser' en de recente televisieserie 'In Vlaamse Velden'. Het FIPA loopt nog tot zondag 26 januari.

De gouden FIPA voor fictie ging naar de Fransman Jean-Xavier de Lestrade, voor 'Trois fois Manon', een minireeks in drie afleveringen over een tiener in een opvoedingscentrum. In de categorie Series werd de Deense Pernilla August geëerd voor 'Arvingerne'.

De prijs Michel Mitrani, naar de naam van een medestichter van de FIPA, ging naar 'Le Copain d'avant' van Françoise-René Jamet en Laurent Marocco.

Jan Matthys ontving in Biarritz de EuroFIPA of Honor voor zijn volledige oeuvre, met onder meer 'Katarakt', 'De smaak van De Keyser' en de recente televisieserie 'In Vlaamse Velden'. Het FIPA loopt nog tot zondag 26 januari. De gouden FIPA voor fictie ging naar de Fransman Jean-Xavier de Lestrade, voor 'Trois fois Manon', een minireeks in drie afleveringen over een tiener in een opvoedingscentrum. In de categorie Series werd de Deense Pernilla August geëerd voor 'Arvingerne'. De prijs Michel Mitrani, naar de naam van een medestichter van de FIPA, ging naar 'Le Copain d'avant' van Françoise-René Jamet en Laurent Marocco.