Oathkeeper of Longclaw, het zijn twee iconische zwaarden uit Game of Thrones die gesmeed zijn uit Valyrisch staal. De mythische legering is een felbegeerd goedje in de zeven koninkrijken van Westeros, onder meer omdat het metaal enkel bewerkt kan worden met magie. Slechts een handje vol helden uit de fictiereeks hebben zo'n zwaard in hun bezit waaronder Jon Snow en Briënne of Tarth.

In samenwerking met de wetenschapper, Ryan Consell onderzochten enkele Youtubers of het mogelijk was om een eigen versie te maken van Longclaw. Kan je binnenkort zelf een zwaard van Valyrisch staal tentoonstellen in je woonkamer? Ryan biedt je een antwoord. (NS)

Oathkeeper of Longclaw, het zijn twee iconische zwaarden uit Game of Thrones die gesmeed zijn uit Valyrisch staal. De mythische legering is een felbegeerd goedje in de zeven koninkrijken van Westeros, onder meer omdat het metaal enkel bewerkt kan worden met magie. Slechts een handje vol helden uit de fictiereeks hebben zo'n zwaard in hun bezit waaronder Jon Snow en Briënne of Tarth. In samenwerking met de wetenschapper, Ryan Consell onderzochten enkele Youtubers of het mogelijk was om een eigen versie te maken van Longclaw. Kan je binnenkort zelf een zwaard van Valyrisch staal tentoonstellen in je woonkamer? Ryan biedt je een antwoord. (NS)