De Humo's Pop Poll onderging een hele metamorfose voor deze editie. In plaats van de gebruikelijke 25 awards werden dit jaar prijzen uitgedeeld in slechts elf categorieën. Humo hield het evenement dit jaar ook kleinschaliger: de prijsuitreiking ging door in de Ancienne Belgique, in Brussel, in plaats van het Sportpaleis in Antwerpen. Het was ook de eerste keer dat voormalig hoofdredacteur Guy Mortier de show niet aan elkaar praatte. Philippe Geubbels nam dit jaar de honneurs waar.

Man & Lul van het jaar
Mortier nam wel de Lifetime Achievement Award in ontvangst. Premier Elio Di Rupo ontving de award voor Man van het jaar. N-VA'er Bart De Wever kreeg op zijn beurt de bedenkelijke eer om verkozen te worden tot Lul van het jaar.

De Ha! van Humo -de prijs voor het beste Vlaamse televisieprogramma- ging tenslotte naar het consumentenprogramma Basta! van de Neveneffecten. (BW)
De winnaars op een rijtjeMan van het jaar: Elio Di Rupo
Vrouw van het jaar: Angela Merkel
Lifetime Achievement Award: Guy Mortier
Beste tv-programma: Basta!
Bekwaamste tv-figuur: Steven Van Herreweghe
Beste radioprogramma: Music for life (Studio Brussel)
Sportfiguur van het jaar: Philippe Gilbert
Beste muziekact: Triggerfinger
Beste song: Gotye - 'Somebody that I used to know'
Wie heeft u het meest doen lachen?: Jonas Geirnaert
Wie zou u uit de kleren willen zien gaan?: Nathalie Meskens

De Humo's Pop Poll onderging een hele metamorfose voor deze editie. In plaats van de gebruikelijke 25 awards werden dit jaar prijzen uitgedeeld in slechts elf categorieën. Humo hield het evenement dit jaar ook kleinschaliger: de prijsuitreiking ging door in de Ancienne Belgique, in Brussel, in plaats van het Sportpaleis in Antwerpen. Het was ook de eerste keer dat voormalig hoofdredacteur Guy Mortier de show niet aan elkaar praatte. Philippe Geubbels nam dit jaar de honneurs waar.Man & Lul van het jaar Mortier nam wel de Lifetime Achievement Award in ontvangst. Premier Elio Di Rupo ontving de award voor Man van het jaar. N-VA'er Bart De Wever kreeg op zijn beurt de bedenkelijke eer om verkozen te worden tot Lul van het jaar. De Ha! van Humo -de prijs voor het beste Vlaamse televisieprogramma- ging tenslotte naar het consumentenprogramma Basta! van de Neveneffecten. (BW) De winnaars op een rijtjeMan van het jaar: Elio Di Rupo Vrouw van het jaar: Angela Merkel Lifetime Achievement Award: Guy Mortier Beste tv-programma: Basta! Bekwaamste tv-figuur: Steven Van Herreweghe Beste radioprogramma: Music for life (Studio Brussel) Sportfiguur van het jaar: Philippe Gilbert Beste muziekact: Triggerfinger Beste song: Gotye - 'Somebody that I used to know' Wie heeft u het meest doen lachen?: Jonas Geirnaert Wie zou u uit de kleren willen zien gaan?: Nathalie Meskens