Twintig jaar geleden had Rolling Stones-frontman Mick Jagger het idee van een fictieve film over de muziekindustrie aan regisseur Martin Scorsese - van onder meer Goodfellas, The Wolf Of Wall Street en Shutter Island - gepitcht. Het idee groeide uit tot een tv-serie op HBO genaamd Vinyl. Het eerste seizoen ging in februari 2016 van start. Onder meer Olivia Wilde, Bobby Cannavale, Ray Romano, James Jagger, zoon van Mick, en J.C. MacKenzie zaten in de cast.

Na de pilot werd een tweede seizoen besteld. Maar door de lage kijkcijfers en hoge productiekosten, heeft HBO besloten dat te annuleren. In een statement noemt HBO het een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, na de teleurstellende ontvangst van het eerste seizoen.

De verwachtingen waren nochtans hoog, ook bij de acteurs. MacKenzie bijvoorbeeld noemde Scorsese - bekend van zijn rauwe, gewelddadige films - de ideale regisseur voor een serie over New York in de seventies. 'Het New York van die tijd was écht een sinistere plek, een actieterrein voor gangsters, hoeren en dealers. Wilde je twee mensen op straat zien neuken? Dat kon, in ruil voor vijf dollar.' Ook verschillende muzikanten - zoals New York Dolls, Iggy Pop en Julian Casablancas van The Strokes - waren bij de serie betrokken: voor elke nieuwe aflevering verscheen namelijk een ep met de soundtrack van die episode, een combinatie van originele nummers en herwerkingen van historische tracks.

(JM)

Twintig jaar geleden had Rolling Stones-frontman Mick Jagger het idee van een fictieve film over de muziekindustrie aan regisseur Martin Scorsese - van onder meer Goodfellas, The Wolf Of Wall Street en Shutter Island - gepitcht. Het idee groeide uit tot een tv-serie op HBO genaamd Vinyl. Het eerste seizoen ging in februari 2016 van start. Onder meer Olivia Wilde, Bobby Cannavale, Ray Romano, James Jagger, zoon van Mick, en J.C. MacKenzie zaten in de cast. Na de pilot werd een tweede seizoen besteld. Maar door de lage kijkcijfers en hoge productiekosten, heeft HBO besloten dat te annuleren. In een statement noemt HBO het een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, na de teleurstellende ontvangst van het eerste seizoen.De verwachtingen waren nochtans hoog, ook bij de acteurs. MacKenzie bijvoorbeeld noemde Scorsese - bekend van zijn rauwe, gewelddadige films - de ideale regisseur voor een serie over New York in de seventies. 'Het New York van die tijd was écht een sinistere plek, een actieterrein voor gangsters, hoeren en dealers. Wilde je twee mensen op straat zien neuken? Dat kon, in ruil voor vijf dollar.' Ook verschillende muzikanten - zoals New York Dolls, Iggy Pop en Julian Casablancas van The Strokes - waren bij de serie betrokken: voor elke nieuwe aflevering verscheen namelijk een ep met de soundtrack van die episode, een combinatie van originele nummers en herwerkingen van historische tracks. (JM)