De regisseur, bekend van films als 'Pan's Labyrinth' en 'Mimic', heeft een serie over vampieren geregisseerd. Bekijk hier alvast de trailer.

Del Toro is een Mexicaanse filmregisseur die houdt van fantasy- en horrorfilms. In de loop van zijn carrière heeft hij tot nu toe meer commerciële films, denk aan 'Hellboy', afgewisseld met kleinere producties zoals 'El Espinazo del diablo' uit 2001.

De rode draad doorheen zijn verschillende werken is dat ze doorspekt zijn met fantasy-elementen, die op subtiele of minder subtiele wijze aan de oppervlakte komen. De film 'Pan's Labyrinth' leverde del Toro zes Oscarnominaties op, waarvan hij er drie wist te verzilveren. We kunnen voorzichtig stellen dat dit het hoogtepunt van zijn carrière tot dusver was. Naast films regisseren, werkt del Toro ook als scriptschrijver voor de drie films over The Hobbit, waarvan de tweede rond deze tijd verschijnt.

Maar nu heeft de regisseur van cultklassiekers zich ertoe laten verleiden om plaats te nemen in de regisseursstoel van een serie. 'The Strain' is een serie over vampiers en werd besteld door zender FX Networks. De verhalen in de serie zijn gebaseerd op de boeken van del Toro zelf, die hij schreef samen met Chuck Hogan. (LVR)

Bekijk hier alvast de trailer:

De regisseur, bekend van films als 'Pan's Labyrinth' en 'Mimic', heeft een serie over vampieren geregisseerd. Bekijk hier alvast de trailer. Del Toro is een Mexicaanse filmregisseur die houdt van fantasy- en horrorfilms. In de loop van zijn carrière heeft hij tot nu toe meer commerciële films, denk aan 'Hellboy', afgewisseld met kleinere producties zoals 'El Espinazo del diablo' uit 2001. De rode draad doorheen zijn verschillende werken is dat ze doorspekt zijn met fantasy-elementen, die op subtiele of minder subtiele wijze aan de oppervlakte komen. De film 'Pan's Labyrinth' leverde del Toro zes Oscarnominaties op, waarvan hij er drie wist te verzilveren. We kunnen voorzichtig stellen dat dit het hoogtepunt van zijn carrière tot dusver was. Naast films regisseren, werkt del Toro ook als scriptschrijver voor de drie films over The Hobbit, waarvan de tweede rond deze tijd verschijnt. Maar nu heeft de regisseur van cultklassiekers zich ertoe laten verleiden om plaats te nemen in de regisseursstoel van een serie. 'The Strain' is een serie over vampiers en werd besteld door zender FX Networks. De verhalen in de serie zijn gebaseerd op de boeken van del Toro zelf, die hij schreef samen met Chuck Hogan. (LVR) Bekijk hier alvast de trailer: