Viola Davis won zondagavond de Emmy voor Outstanding Lead Actress in een dramareeks. Ze is daarmee de allereerste zwarte vrouw die aan de haal gaat met de prestigieuze tv-onderscheiding in de topcategorie. In een emotionele speech bedankte ze onder meer haar oudere, zwarte collega's voor hun doorzettingsvermogen in een industrie waar de rollen simpelweg niet voor hen zijn weggelegd. 'Je kan ook geen Emmy winnen voor rollen die er niet zijn', voegde ze er aan toe.

In haar toespraak bedankte de 50-jarige Amerikaanse ook de makers 'How To Get Away With Murder', de reeks waarvoor ze haar onderscheiding kreeg. 'Ze hebben een nieuwe definitie hebben gegeven aan wat het betekent mooi te zijn, sexy te zijn, een vrouw in een hoofdrol te zijn, en om zwart te zijn.' Bekijk deze krachtige speech.

Ook Kerry Washington en Taraji P. Henson, die in dezelfde categorie genomineerd was, konden hun tranen maar moeilijk in bedwang houden.

Viola Davis won zondagavond de Emmy voor Outstanding Lead Actress in een dramareeks. Ze is daarmee de allereerste zwarte vrouw die aan de haal gaat met de prestigieuze tv-onderscheiding in de topcategorie. In een emotionele speech bedankte ze onder meer haar oudere, zwarte collega's voor hun doorzettingsvermogen in een industrie waar de rollen simpelweg niet voor hen zijn weggelegd. 'Je kan ook geen Emmy winnen voor rollen die er niet zijn', voegde ze er aan toe.In haar toespraak bedankte de 50-jarige Amerikaanse ook de makers 'How To Get Away With Murder', de reeks waarvoor ze haar onderscheiding kreeg. 'Ze hebben een nieuwe definitie hebben gegeven aan wat het betekent mooi te zijn, sexy te zijn, een vrouw in een hoofdrol te zijn, en om zwart te zijn.' Bekijk deze krachtige speech.Ook Kerry Washington en Taraji P. Henson, die in dezelfde categorie genomineerd was, konden hun tranen maar moeilijk in bedwang houden.