Eigen kweek is een kijkcijferkanon. De Eén-reeks over de West-Vlaamse boerenfamilie die uit geldnood marihuana teelt, haalde met twee miljoen kijkers een kijkcijferrecord voor de voorlaatste uitzending (op dinsdag 3 december). De dag zelf keken ruim 1.700.000 kijkers, inclusief de uitgestelde kijkers. De herhaling op maandagavond lokte nog eens 287.000 kijkers (waaronder ook de uitgestelde kijkers(. Goed voor 2.004.809 kijkers in totaal voor de voorlaatste aflevering waarin de eerste poging tot verkoop van de weed slecht afliep. 'Say it isn't true hé seg', zou Frank zeggen.

De kaap van de twee miljoen kijkers werd wel bereikt omdat ook de cijfers van de herhaling werden toegevoegd, maar dat neemt niet weg dat de fictiereeks hoge toppen scheert. 'De waardering in cijfers én woorden maakt dat we niet anders kunnen zeggen dan dit een echte topper is en we willen de makers graag feliciteren', zegt Jean Philip De Tender, netmanager van Eén. 'Iedereen kijkt al uit naar wat de laatste uitzending zal teweegbrengen.' Vanavond weet u onder andere of Frank zijn ontvoerde Julita terugkrijgt.

'Als televisiemaker probeer ik altijd programma's te maken waar ik zelf graag naar kijk', zegt Philippe De Schepper, bedenker van de reeks. 'Maar ik maak nooit series voor mezelf. Ik werk voor een publiek. Het enthousiasme waarmee de kijker Eigen kweek ontvangen heeft is overweldigend. Het is de mooiste award die je kan winnen. Eigen kweek is het resultaat van de inspanningen van een fantastische bende.' (DB)

Eigen kweek is een kijkcijferkanon. De Eén-reeks over de West-Vlaamse boerenfamilie die uit geldnood marihuana teelt, haalde met twee miljoen kijkers een kijkcijferrecord voor de voorlaatste uitzending (op dinsdag 3 december). De dag zelf keken ruim 1.700.000 kijkers, inclusief de uitgestelde kijkers. De herhaling op maandagavond lokte nog eens 287.000 kijkers (waaronder ook de uitgestelde kijkers(. Goed voor 2.004.809 kijkers in totaal voor de voorlaatste aflevering waarin de eerste poging tot verkoop van de weed slecht afliep. 'Say it isn't true hé seg', zou Frank zeggen. De kaap van de twee miljoen kijkers werd wel bereikt omdat ook de cijfers van de herhaling werden toegevoegd, maar dat neemt niet weg dat de fictiereeks hoge toppen scheert. 'De waardering in cijfers én woorden maakt dat we niet anders kunnen zeggen dan dit een echte topper is en we willen de makers graag feliciteren', zegt Jean Philip De Tender, netmanager van Eén. 'Iedereen kijkt al uit naar wat de laatste uitzending zal teweegbrengen.' Vanavond weet u onder andere of Frank zijn ontvoerde Julita terugkrijgt.'Als televisiemaker probeer ik altijd programma's te maken waar ik zelf graag naar kijk', zegt Philippe De Schepper, bedenker van de reeks. 'Maar ik maak nooit series voor mezelf. Ik werk voor een publiek. Het enthousiasme waarmee de kijker Eigen kweek ontvangen heeft is overweldigend. Het is de mooiste award die je kan winnen. Eigen kweek is het resultaat van de inspanningen van een fantastische bende.' (DB)