Het verhaal van In The Flesh is wel lichtelijk anders dan dat van de doorsnee zombiefilm of -serie. Waar er anders haast routineus gekeken wordt naar de gevolgen van de apocalyps der levende doden, gaat de BBC-versie dieper in op het leven na de uitbraak. Zombies kunnen genezen worden, en krijgen terug een plaats in de maatschappij. We zien alles door de levenloze ogen van Kieren Walker, een jongeman die uit de dood opstond en een normaal leven probeert te leiden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je een zombie bent.

Hoe een ex-zombie lijden kan, dus. Een uitgangspunt dat voordien nog niet belicht werd, maar net daarom zo interessant is. Origineel en creatief is het alvast wel. Het brein achter de reeks is Dominic Mitchell, ontdekking van de BBC Writersroom. Dat is een tak van de BBC die het toelaat om als leek scripts in te sturen via de website. Wanneer er iets uit de bus valt, kan het wel eens zijn dat jouw script wordt uitgewerkt. Bij Mitchell was dit dus het geval.

De reeks is vanaf april op BBC Three te zien. (TR)

Het verhaal van In The Flesh is wel lichtelijk anders dan dat van de doorsnee zombiefilm of -serie. Waar er anders haast routineus gekeken wordt naar de gevolgen van de apocalyps der levende doden, gaat de BBC-versie dieper in op het leven na de uitbraak. Zombies kunnen genezen worden, en krijgen terug een plaats in de maatschappij. We zien alles door de levenloze ogen van Kieren Walker, een jongeman die uit de dood opstond en een normaal leven probeert te leiden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan wanneer je een zombie bent. Hoe een ex-zombie lijden kan, dus. Een uitgangspunt dat voordien nog niet belicht werd, maar net daarom zo interessant is. Origineel en creatief is het alvast wel. Het brein achter de reeks is Dominic Mitchell, ontdekking van de BBC Writersroom. Dat is een tak van de BBC die het toelaat om als leek scripts in te sturen via de website. Wanneer er iets uit de bus valt, kan het wel eens zijn dat jouw script wordt uitgewerkt. Bij Mitchell was dit dus het geval. De reeks is vanaf april op BBC Three te zien. (TR)