'Sheeeeiiiiiit': The Wire en andere Sopranos

Acht ging in 2009 van start met een stevige focus op internationale topseries. Voor het eerst kon u op een open Vlaams kanaal The Sopranos en The Wire (her)bekijken, zonder de dvd-boxen te moeten kopen. Ook in de volgende jaren zou Acht de buitenlandse fictiekaart blijven trekken, zie onder meer Mad Men en Dexter. Sheeeeiiiiiit!

Super8, comedy zonder gêne

De eerste door Acht zelf geproduceerde komische sitcom, van Jonas 'Welp' Govaerts en Tim 'Cordon 1' Mielants en met Mungu Cornelis, Stef Lernous en véél gast-BV's. In aflevering één van seizoen twee waren dat Gène Bervoets en het duo Matteo Simoni - Bart Hollanders, callboys avant-la-lettre.

Scary MONSTER!

Jonas Govaerts en Stef 'The Big Lernouski' Lernous bundelden de krachten wat later opnieuw voor MONSTER!, wederom een Acht-productie (in samenwerking met theatergezelschap Abattoir Fermé), wederom een sitcom. Maar dan wel één van de meer scary soort, want MONSTER! was even geestig als gruwelijk. Of in de woorden van Acht zelf: tragikomihorrordramedyzombienaziblaxploitationschlockfestorgie!

Nicotine, valium, vicodin, marijuana, xtc & Rocking Moustache

Later waren er ook nog de stuntelige stuntman The Captain, ZE! from another galaxy en manager Cor De Mol, maar in 2011 trok Acht zijn Festival Express voor het eerst op gang met de onvolprezen Rocking Moustache als festivalgids. Vanuit The Cradle of Love, ook wel 'het Graceland van Vlaams-Brabant' genoemd, herinterpreteerde hij de festivalanthems van het jaar. Zoals dit zomerse feel-goodhitje.

Multiculti-comedy in Bergica

Marokkaanse macho's die Vlaamse vrouwen negeren, een blanke vader met een zwart adoptiezoontje die zich positief laat discrimineren, een jeepsafari door de wildernis genaamd Borgerhout...: Bergica was multiculturele comedy, gemaakt door striptekenaar Dimitri Sakelaropolus en een toen, in 2012, nog nobel onbekend regisseursduo: Adil El Arbi en Billal Fallah.

'Jank niet meer': een laatste groet aan Luc De Vos

Passeerde niet zelden langs het Acht-hoofdkwartier voor 'sappige anekdotes, deadpan-quotes en een goeie portie rock-'n-roll': Luc De Vos. Hij presenteerde op Acht drie jaargangen van Humo's Rock Rally Rapport, kondigde een van zijn favoriete bands aan in Classic Albums en kwam zélf spelen in The Captain's Lounge. In 2014 bracht Acht dan ook een laatste groet aan De Vos.

Get up, stand-up: Live at the Apollo

Ook stand-uppers kregen bij Acht steevast een podium. Voor shows van Louis CK of Amy Schumer moest je bij hen zijn. Of voor Live at the Apollo, het programma waarin een beroemde komiek in het Londense Hammersmith Apollo-theater één of enkele collega's verwelkomt.

Matthias 'Shoenerts' in The Graham Norton Show

'De Leukste Show', volgens Acht, waarin de Ierse komiek, acteur en tv-presentator Graham Norton wekelijks supersterren over de vloer krijgt. Zoals Ralph Fiennes, die hier zijn best doet om de naam van Matthias Schoenaerts, zijn tegenspeler in A Bigger Splash, correct over zijn tong te laten rollen.

Acht ging in 2009 van start met een stevige focus op internationale topseries. Voor het eerst kon u op een open Vlaams kanaal The Sopranos en The Wire (her)bekijken, zonder de dvd-boxen te moeten kopen. Ook in de volgende jaren zou Acht de buitenlandse fictiekaart blijven trekken, zie onder meer Mad Men en Dexter. Sheeeeiiiiiit!De eerste door Acht zelf geproduceerde komische sitcom, van Jonas 'Welp' Govaerts en Tim 'Cordon 1' Mielants en met Mungu Cornelis, Stef Lernous en véél gast-BV's. In aflevering één van seizoen twee waren dat Gène Bervoets en het duo Matteo Simoni - Bart Hollanders, callboys avant-la-lettre. Jonas Govaerts en Stef 'The Big Lernouski' Lernous bundelden de krachten wat later opnieuw voor MONSTER!, wederom een Acht-productie (in samenwerking met theatergezelschap Abattoir Fermé), wederom een sitcom. Maar dan wel één van de meer scary soort, want MONSTER! was even geestig als gruwelijk. Of in de woorden van Acht zelf: tragikomihorrordramedyzombienaziblaxploitationschlockfestorgie!Later waren er ook nog de stuntelige stuntman The Captain, ZE! from another galaxy en manager Cor De Mol, maar in 2011 trok Acht zijn Festival Express voor het eerst op gang met de onvolprezen Rocking Moustache als festivalgids. Vanuit The Cradle of Love, ook wel 'het Graceland van Vlaams-Brabant' genoemd, herinterpreteerde hij de festivalanthems van het jaar. Zoals dit zomerse feel-goodhitje.Marokkaanse macho's die Vlaamse vrouwen negeren, een blanke vader met een zwart adoptiezoontje die zich positief laat discrimineren, een jeepsafari door de wildernis genaamd Borgerhout...: Bergica was multiculturele comedy, gemaakt door striptekenaar Dimitri Sakelaropolus en een toen, in 2012, nog nobel onbekend regisseursduo: Adil El Arbi en Billal Fallah.Passeerde niet zelden langs het Acht-hoofdkwartier voor 'sappige anekdotes, deadpan-quotes en een goeie portie rock-'n-roll': Luc De Vos. Hij presenteerde op Acht drie jaargangen van Humo's Rock Rally Rapport, kondigde een van zijn favoriete bands aan in Classic Albums en kwam zélf spelen in The Captain's Lounge. In 2014 bracht Acht dan ook een laatste groet aan De Vos. Ook stand-uppers kregen bij Acht steevast een podium. Voor shows van Louis CK of Amy Schumer moest je bij hen zijn. Of voor Live at the Apollo, het programma waarin een beroemde komiek in het Londense Hammersmith Apollo-theater één of enkele collega's verwelkomt. 'De Leukste Show', volgens Acht, waarin de Ierse komiek, acteur en tv-presentator Graham Norton wekelijks supersterren over de vloer krijgt. Zoals Ralph Fiennes, die hier zijn best doet om de naam van Matthias Schoenaerts, zijn tegenspeler in A Bigger Splash, correct over zijn tong te laten rollen.