Vanaf de zomer worden in principe meteen vier tv-series met in totaal minstens zestig afleveringen in de miljoenenmetropool aan de oostkust van de Verenigde Staten gedraaid. Dat heeft Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, laten weten.

Kostprijs van het project is volgens de New York Times naar schatting zo'n 145 miljoen euro. De vier series focussen telkens op een superheld: Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. Vanaf volgend jaar zijn ze te zien op het streamingportaal Netflix dat zich steeds meer toelegt op de ontwikkeling van eigen producties. Netflix is al bekend van series als "House of Cards" en "Orange is the New Black".

Volgens gouverneur Cuomo zorgt het project voor minstens drieduizend nieuwe banen, waarvan 400 voltijdse jobs. Heel wat series en films hebben New York als decor. Voorbeelden bij films zijn klassiekers als "Breakfast at Tiffany's" en "King Kong". Vorig jaar alleen werden 183 aanvragen voor producties in de Big
Apple ingediend. (Belga/DB)

Vanaf de zomer worden in principe meteen vier tv-series met in totaal minstens zestig afleveringen in de miljoenenmetropool aan de oostkust van de Verenigde Staten gedraaid. Dat heeft Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, laten weten. Kostprijs van het project is volgens de New York Times naar schatting zo'n 145 miljoen euro. De vier series focussen telkens op een superheld: Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. Vanaf volgend jaar zijn ze te zien op het streamingportaal Netflix dat zich steeds meer toelegt op de ontwikkeling van eigen producties. Netflix is al bekend van series als "House of Cards" en "Orange is the New Black". Volgens gouverneur Cuomo zorgt het project voor minstens drieduizend nieuwe banen, waarvan 400 voltijdse jobs. Heel wat series en films hebben New York als decor. Voorbeelden bij films zijn klassiekers als "Breakfast at Tiffany's" en "King Kong". Vorig jaar alleen werden 183 aanvragen voor producties in de Big Apple ingediend. (Belga/DB)