Dat staat volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws in het transformatieplan dat de VRT-directie opstelde.

Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) gaf de VRT-directie dit voorjaar de opdracht om een transformatieplan op te stellen. In dat plan, dat donderdag door de raad van bestuur wordt besproken, pleit de directie volgens de kranten voor een drastische ingreep. Het meest in het oog springende voorstel is om de volgende jaren 290 personeelsleden te laten afvloeien.

Minder sport en entertainment

Hoe dat precies zal gaan, is nog niet duidelijk. Waar het zal gebeuren, is wel al enigszins ingekleurd. Vooral in de ondersteunende diensten zullen er banen sneuvelen. Onder meer catering, onthaal en security zullen geleidelijk aan worden uitbesteed aan de privésector. Men zal ook meer programma's door productiehuizen laten maken, men wil tot een verhouding 50-50 komen tussen eigen en uitbestede producties.

Aan de andere kant wil de VRT de volgende jaren ook een vijftigtal nieuwe personeelsleden aantrekken, die de VRT moeten klaarstomen voor de "digitale toekomst".

Ook het aanbod zal er de volgende jaren anders uitzien. Zo zou de VRT zich meer terugplooien op de kerntaken informatie, cultuur en educatie. Entertainment zou minder belangrijk worden, en ook sport zal wellicht wat moeten inkrimpen.

(Belga/RR)

Dat staat volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws in het transformatieplan dat de VRT-directie opstelde.Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) gaf de VRT-directie dit voorjaar de opdracht om een transformatieplan op te stellen. In dat plan, dat donderdag door de raad van bestuur wordt besproken, pleit de directie volgens de kranten voor een drastische ingreep. Het meest in het oog springende voorstel is om de volgende jaren 290 personeelsleden te laten afvloeien. Hoe dat precies zal gaan, is nog niet duidelijk. Waar het zal gebeuren, is wel al enigszins ingekleurd. Vooral in de ondersteunende diensten zullen er banen sneuvelen. Onder meer catering, onthaal en security zullen geleidelijk aan worden uitbesteed aan de privésector. Men zal ook meer programma's door productiehuizen laten maken, men wil tot een verhouding 50-50 komen tussen eigen en uitbestede producties. Aan de andere kant wil de VRT de volgende jaren ook een vijftigtal nieuwe personeelsleden aantrekken, die de VRT moeten klaarstomen voor de "digitale toekomst". Ook het aanbod zal er de volgende jaren anders uitzien. Zo zou de VRT zich meer terugplooien op de kerntaken informatie, cultuur en educatie. Entertainment zou minder belangrijk worden, en ook sport zal wellicht wat moeten inkrimpen.(Belga/RR)