Verhulst neemt de kijker in acht afleveringen van de reeks "Made in Europe" mee langs de iconen van de Europese cultuur. Hij gaat volgens de VPRO op zoek naar het culturele DNA van ons continent. Die rondreis voert langs de grote inspiratoren en kunstwerken op het gebied van onder meer muziek, film en literatuur.

"We hopen dat Manet en Rodin troost mogen bieden in deze bange dagen", zei de schrijver tijdens de eerste opnames.

"Made in Europe" is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz. In het programma zoekt Verhulst naar het ontstaan van een icoon en hoe dat kunstwerk weer tot inspiratie voor nieuwe generaties heeft geleid. (Belga)

Verhulst neemt de kijker in acht afleveringen van de reeks "Made in Europe" mee langs de iconen van de Europese cultuur. Hij gaat volgens de VPRO op zoek naar het culturele DNA van ons continent. Die rondreis voert langs de grote inspiratoren en kunstwerken op het gebied van onder meer muziek, film en literatuur. "We hopen dat Manet en Rodin troost mogen bieden in deze bange dagen", zei de schrijver tijdens de eerste opnames. "Made in Europe" is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz. In het programma zoekt Verhulst naar het ontstaan van een icoon en hoe dat kunstwerk weer tot inspiratie voor nieuwe generaties heeft geleid. (Belga)