Muzikant en tv-maker Hendrik Willemyns stelt in zijn documentairereeks 'Paper Trails' zes meesterwerken uit de wereldliteratuur voor. (zondagavond op Canvas).

Dunderklumpen
Een tekenfilm uit mijn kindertijd, met kleine mannetjes die in en uit een huis liepen. Veel meer kan ik er niet over vertellen, want ik heb het maar één keer gezien. Maar het heeft een enorme indruk op mij gemaakt en in mijn fantasie is het nog specialer en magischer geworden. Vandaag kun je op dvd en via YouTube alles natuurlijk opnieuw bekijken ook Dunderklumpen, maar ik probeer dat in dit geval te vermijden.

Meneer Doktoor
Trage televisie om bij weg te dromen, vol prachtige verhalen. Tv hoeft niet altijd diepzinnig te zijn - ik mag ook wel eens een aflevering van The Mentalist meepikken - maar ik houd wel van programma's die nog wat nasluimeren als je gaat slapen.

De School van Lukaku
Gemaakt door vrienden van mij. Maar ook als dat niet zo was geweest, zou ik het fantastisch gevonden hebben. Bij het begin dacht ik: Pff, het leven in een multiculturele school, als dat maar goed komt. Maar toen het afgelopen was, merkte ik dat ik die jongens en meisjes echt heb gemist.

De Ronde

De nieuwe reeks van Jan Eelen. Ze is nog niet op tv geweest, maar ik heb bij Woestijnvis een onafgewerkte versie van de eerste aflevering mogen bekijken, en ze lijkt supergoed. De serie speelt zich af op de dag van de Ronde van Vlaanderen, er doen heel veel personages in mee en ze staat bol van de dreiging. Ik denk dat Eelen de lat voor de Vlaamse fictie weer een stuk hoger zal leggen.

Dunderklumpen Een tekenfilm uit mijn kindertijd, met kleine mannetjes die in en uit een huis liepen. Veel meer kan ik er niet over vertellen, want ik heb het maar één keer gezien. Maar het heeft een enorme indruk op mij gemaakt en in mijn fantasie is het nog specialer en magischer geworden. Vandaag kun je op dvd en via YouTube alles natuurlijk opnieuw bekijken ook Dunderklumpen, maar ik probeer dat in dit geval te vermijden. Meneer Doktoor Trage televisie om bij weg te dromen, vol prachtige verhalen. Tv hoeft niet altijd diepzinnig te zijn - ik mag ook wel eens een aflevering van The Mentalist meepikken - maar ik houd wel van programma's die nog wat nasluimeren als je gaat slapen. De School van Lukaku Gemaakt door vrienden van mij. Maar ook als dat niet zo was geweest, zou ik het fantastisch gevonden hebben. Bij het begin dacht ik: Pff, het leven in een multiculturele school, als dat maar goed komt. Maar toen het afgelopen was, merkte ik dat ik die jongens en meisjes echt heb gemist. De Ronde De nieuwe reeks van Jan Eelen. Ze is nog niet op tv geweest, maar ik heb bij Woestijnvis een onafgewerkte versie van de eerste aflevering mogen bekijken, en ze lijkt supergoed. De serie speelt zich af op de dag van de Ronde van Vlaanderen, er doen heel veel personages in mee en ze staat bol van de dreiging. Ik denk dat Eelen de lat voor de Vlaamse fictie weer een stuk hoger zal leggen.