De Amerikaanse komische reeks Community stond al bekend om de slimste tv-serie van het moment vanwege de vele obscure verwijzingen naar films, boeken of andere series, maar wat de scenaristen in onderstaand filmpje voor elkaar hebben gekregen, tart elke verbeelding.

Een klein beetje achtergrondinformatie: in de film Beetlejuice van Tim Burton duikt de geest gespeeld door Michael Keaton op als iemand drie keer zijn naam heeft gezegd. Van Community zijn er ondertussen drie seizoenen gemaakt en blijkbaar is er in elke jaargang één moment geweest waar een personage Beetlejuice heeft vernoemd. Drie keer raden wat er gebeurt bij de derde keer - goed op de achtergrond kijken! Een inside joke waar de makers wellicht heel wat plezier aan hebben beleefd en die dankzij een wel erg oplettende kijker nu ook wereldkundig kan worden gemaakt.

Community is in Vlaanderen helaas nog nergens te bekijken, wie de rest van deze schitterende reeks wil zien, moet de dvd bestellen via een Britse internetwinkel. (SW)

De Amerikaanse komische reeks Community stond al bekend om de slimste tv-serie van het moment vanwege de vele obscure verwijzingen naar films, boeken of andere series, maar wat de scenaristen in onderstaand filmpje voor elkaar hebben gekregen, tart elke verbeelding. Een klein beetje achtergrondinformatie: in de film Beetlejuice van Tim Burton duikt de geest gespeeld door Michael Keaton op als iemand drie keer zijn naam heeft gezegd. Van Community zijn er ondertussen drie seizoenen gemaakt en blijkbaar is er in elke jaargang één moment geweest waar een personage Beetlejuice heeft vernoemd. Drie keer raden wat er gebeurt bij de derde keer - goed op de achtergrond kijken! Een inside joke waar de makers wellicht heel wat plezier aan hebben beleefd en die dankzij een wel erg oplettende kijker nu ook wereldkundig kan worden gemaakt. Community is in Vlaanderen helaas nog nergens te bekijken, wie de rest van deze schitterende reeks wil zien, moet de dvd bestellen via een Britse internetwinkel. (SW)