Het reünie-optreden van de legendarische Britse komediegroep Monty Python in Londen, is na amper 43,5 seconden uitverkocht. Wegens de overweldigende belangstelling hebben de organisatoren meteen vier nieuwe speeldatums bekendgemaakt.

De reünie van Monty Python - het eerste project in het gezelschap van dertig jaar - vindt op 1 juli 2014 plaats in de Londense O2 Arena, en de publieke belangstelling voor dat optreden blijkt enorm. De website waarop de tickets maandagvoormiddag besteld konden worden, werd overstelpt met aanvragen en was lange tijd niet bereikbaar.

"Het eerste optreden was na 43,5 seconden compleet uitverkocht", verklaarde een woordvoerder van Monty Python achteraf. Een deel van de tickets dook wel meteen op veilingsites op, sommige zelfs voor het astronomische bedrag van 1.600 pond (1.900 euro). Omdat de organisatoren rekening hadden gehouden met de enorme vraag naar tickets, kon snel beslist worden om het aantal optredens uit te breiden van één naar vijf. De nieuwe optredens zullen op 2, 3, 4 en 5 juli eveneens in de Londense O2 Arena plaatsvinden.

John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin hadden tijdens een op televisie uitgezonden persconferentie hun Londense show aangekondigd. Het project kreeg de titel "One Down, Five to Go" mee, waarmee verwezen wordt naar het feit dat een van de zes originele leden - Graham Chapman - in 1989 overleed aan keelkanker.

Het reünie-optreden van de legendarische Britse komediegroep Monty Python in Londen, is na amper 43,5 seconden uitverkocht. Wegens de overweldigende belangstelling hebben de organisatoren meteen vier nieuwe speeldatums bekendgemaakt.De reünie van Monty Python - het eerste project in het gezelschap van dertig jaar - vindt op 1 juli 2014 plaats in de Londense O2 Arena, en de publieke belangstelling voor dat optreden blijkt enorm. De website waarop de tickets maandagvoormiddag besteld konden worden, werd overstelpt met aanvragen en was lange tijd niet bereikbaar. "Het eerste optreden was na 43,5 seconden compleet uitverkocht", verklaarde een woordvoerder van Monty Python achteraf. Een deel van de tickets dook wel meteen op veilingsites op, sommige zelfs voor het astronomische bedrag van 1.600 pond (1.900 euro). Omdat de organisatoren rekening hadden gehouden met de enorme vraag naar tickets, kon snel beslist worden om het aantal optredens uit te breiden van één naar vijf. De nieuwe optredens zullen op 2, 3, 4 en 5 juli eveneens in de Londense O2 Arena plaatsvinden. John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin hadden tijdens een op televisie uitgezonden persconferentie hun Londense show aangekondigd. Het project kreeg de titel "One Down, Five to Go" mee, waarmee verwezen wordt naar het feit dat een van de zes originele leden - Graham Chapman - in 1989 overleed aan keelkanker.