De Vlaamse Televisie Academie heeft de nominaties voor de technische categorieën voor de komende Nacht van de Vlaamse Televisiesterren publiek gemaakt. De serie 'Clan' maakt met vijf stuks de grootste kans om met één of meerdere beeldjes naar huis te gaan.

Clan, de reeks over de pogingen van vier zussen om de man van de vijfde zus te vermoorden, heeft met Dirk Roofthooft en Geert Van Rampelberg ook twee genomineerden in de categorie Beste Acteur. Barbara Sarafian en Inge Paulussen zijn genomineerd voor Beste Actrice. De reeks maakt kans op Beste Drama. Quiz Me Quick, de populaire dramareeks van Eén, haalt drie nominaties binnen.

Opvallend is dat alle vier genomineerden in de categorie Beste Lifestyleprogramma uitgezonden worden op Eén. Net als vorig jaar zijn Veerle Baetens en Code 37 weer genomineerd voor respectievelijke Beste Actrice en Beste Drama. Die laatste categorie, met ook nog 'Deadline 14/10' en 'Salamander', bestaat volledig uit nieuwe programma's.

De genomineerden voor populairste televisieprogramma en -persoonlijkheid worden 12 februari bekendgemaakt. (XVdL)

Genomineerden 2013

Beste Acteur:

Dirk Roofthoof
Ben Segers
Geert Van Rampelberg
Guga Baùl

Beste Actrice:

Barba Sarafian
Inge Paulussen
Tine Embrechts
Veerle Baetens

Beste Presentator:

Erik Van Looy
Koen Wauters
Lieven Van Gils
Paul De Leeuw

Beste Presentatrice:

An Lemmens
Francesca Vanthielen
Frieda Van Wijck
Martine Tanghe

Beste Drama:

Clan
Deadline 14/10
Quiz me Quick
Salamander

Beste Realityprogramma:

Astrid in Wonderland
Beroepen Zonder Grenzen
Dr. Livingstone
Tomtesterom

Beste Informatieprogramma:

Iedereen Beroemd
Het Journaal
Het Nieuws
Reyers Laat

Beste Reportage en Documentaireprogramma:

Alloo in de Gevangenis
Belpop
De Bende Haemers
De Rechtbank

Beste Entertainmentprogramma:

De Slimste Mens ter Wereld
Manneke Paul
So You Think You Can Dance
Sterren op de Dansvloer

Beste Lifestyleprogramma:

1000 Zonnen
Dagelijkse Kost
Groenland
Vlaanderen Vakantieland

Beste Humor- en Comedyprogramma:

Een Laatste Groet
Loslopend Wild
Scheire en de Schepping
Tegen de Sterren Op

De Vlaamse Televisie Academie heeft de nominaties voor de technische categorieën voor de komende Nacht van de Vlaamse Televisiesterren publiek gemaakt. De serie 'Clan' maakt met vijf stuks de grootste kans om met één of meerdere beeldjes naar huis te gaan. Clan, de reeks over de pogingen van vier zussen om de man van de vijfde zus te vermoorden, heeft met Dirk Roofthooft en Geert Van Rampelberg ook twee genomineerden in de categorie Beste Acteur. Barbara Sarafian en Inge Paulussen zijn genomineerd voor Beste Actrice. De reeks maakt kans op Beste Drama. Quiz Me Quick, de populaire dramareeks van Eén, haalt drie nominaties binnen. Opvallend is dat alle vier genomineerden in de categorie Beste Lifestyleprogramma uitgezonden worden op Eén. Net als vorig jaar zijn Veerle Baetens en Code 37 weer genomineerd voor respectievelijke Beste Actrice en Beste Drama. Die laatste categorie, met ook nog 'Deadline 14/10' en 'Salamander', bestaat volledig uit nieuwe programma's. De genomineerden voor populairste televisieprogramma en -persoonlijkheid worden 12 februari bekendgemaakt. (XVdL) Genomineerden 2013 Beste Acteur: Dirk Roofthoof Ben Segers Geert Van Rampelberg Guga Baùl Beste Actrice: Barba Sarafian Inge Paulussen Tine Embrechts Veerle Baetens Beste Presentator: Erik Van Looy Koen Wauters Lieven Van Gils Paul De Leeuw Beste Presentatrice: An Lemmens Francesca Vanthielen Frieda Van Wijck Martine Tanghe Beste Drama: Clan Deadline 14/10 Quiz me Quick Salamander Beste Realityprogramma: Astrid in Wonderland Beroepen Zonder Grenzen Dr. Livingstone Tomtesterom Beste Informatieprogramma: Iedereen Beroemd Het Journaal Het Nieuws Reyers Laat Beste Reportage en Documentaireprogramma: Alloo in de Gevangenis Belpop De Bende Haemers De Rechtbank Beste Entertainmentprogramma: De Slimste Mens ter Wereld Manneke Paul So You Think You Can Dance Sterren op de Dansvloer Beste Lifestyleprogramma: 1000 Zonnen Dagelijkse Kost Groenland Vlaanderen Vakantieland Beste Humor- en Comedyprogramma: Een Laatste Groet Loslopend Wild Scheire en de Schepping Tegen de Sterren Op