Het Canvas-programma "Een Laatste Groet" is één van de drie finalisten in de categorie Comedy op de 53ste Gouden Roos Awards 2014, het meest prestigieuze televisiefestival van Europa. Dat heeft het productiehuis deMENSEN bekendgemaakt.
"Een Laatste Groet" zal het op woensdag 17 september in Berlijn opnemen tegen de Britse panelshow "Through the Keyhole" en het Israëlische "Little Mom".

"Een Laatste Groet" is een comedyshow op Canvas waarin BV's op spirituele wijze ten grave worden gedragen door "ceremoniemeester" Bart Peeters en een trio eersteklas "lijkbidders", geselecteerd uit 's lands topcomedians.

De genomineerde aflevering is die waarin Bart Cannaerts, Linde Merckpoel en Dimitri Leue afscheid namen van Cath Luyten. De aflevering werd extra gesmaakt door een pakkende verrassingsspeech van haar man Frank Raes.

In totaal nemen dit jaar aan De Gouden Roos zo'n 400 inzendingen van meer dan 100 productiehuizen en zenders deel, verspreid over zes categorieën. "Een Laatste Groet" is dit jaar de enige Belgische finalist voor de prestigieuze trofee. (Belga/DB)

Het Canvas-programma "Een Laatste Groet" is één van de drie finalisten in de categorie Comedy op de 53ste Gouden Roos Awards 2014, het meest prestigieuze televisiefestival van Europa. Dat heeft het productiehuis deMENSEN bekendgemaakt. "Een Laatste Groet" zal het op woensdag 17 september in Berlijn opnemen tegen de Britse panelshow "Through the Keyhole" en het Israëlische "Little Mom". "Een Laatste Groet" is een comedyshow op Canvas waarin BV's op spirituele wijze ten grave worden gedragen door "ceremoniemeester" Bart Peeters en een trio eersteklas "lijkbidders", geselecteerd uit 's lands topcomedians. De genomineerde aflevering is die waarin Bart Cannaerts, Linde Merckpoel en Dimitri Leue afscheid namen van Cath Luyten. De aflevering werd extra gesmaakt door een pakkende verrassingsspeech van haar man Frank Raes. In totaal nemen dit jaar aan De Gouden Roos zo'n 400 inzendingen van meer dan 100 productiehuizen en zenders deel, verspreid over zes categorieën. "Een Laatste Groet" is dit jaar de enige Belgische finalist voor de prestigieuze trofee. (Belga/DB)