Het Britse productiehuis Open TV and Film maakt in co-productie met ITV Studios USA een miniserie over de verkiezingscampagne van Barack Obama. Het project verkeert nog in de beginfase. Wie Obama speelt is nog niet bekend. De serie zou binnen twaalf à achttien maanden op de Britse tv te zien moeten zijn.

Het scenario is gebaseerd op het boek Renegade: The Making of a President van Richard Wolffe. Op vraag van Obama, die toen nog verre van zeker was dat hij naar het Witte Huis zou mogen verkassen, volgde de MSNBC-journalist hem tijdens zijn campagne. Het is dus geen hagiografie, maar een genuanceerd portret van de toenmalige presidentskandidaat.

Sam De Ryck

Het Britse productiehuis Open TV and Film maakt in co-productie met ITV Studios USA een miniserie over de verkiezingscampagne van Barack Obama. Het project verkeert nog in de beginfase. Wie Obama speelt is nog niet bekend. De serie zou binnen twaalf à achttien maanden op de Britse tv te zien moeten zijn. Het scenario is gebaseerd op het boek Renegade: The Making of a President van Richard Wolffe. Op vraag van Obama, die toen nog verre van zeker was dat hij naar het Witte Huis zou mogen verkassen, volgde de MSNBC-journalist hem tijdens zijn campagne. Het is dus geen hagiografie, maar een genuanceerd portret van de toenmalige presidentskandidaat.Sam De Ryck