Het Deense politieke drama Borgen is een groot succes in Groot-Brittannië. Begin november is er het derde en laatste seizoen van start gegaan. Maar de Britten krijgen een extraatje, want BBC Radio 4 gaat vanaf midden december een spin-off uitzenden. Engelstalig en op maat van de radio. Bedoeling is dat de verhaallijnen van de originele serie en de adaptatie (in vijf afleveringen) complementair zijn. Maar 'Borgen: Outside the Castle' kan ook gevolgd worden door zij die de reeks niet op het kleine scherm gezien hebben.

De radioversie zal vooral focussen op wat er zich afspeelt achter de schermen nadat Birgitte Nyborg (vertolkt door Sidse Babett Knudsen) onverwacht het premierschap voor haar rekening mocht nemen. De Britse acteur Tim Pigott-Smith krijgt een centrale rol als ambtenaar op het ministerie van Milieu.

Bij ons was 'Borgen' te zien op Canvas. (DB)

Het Deense politieke drama Borgen is een groot succes in Groot-Brittannië. Begin november is er het derde en laatste seizoen van start gegaan. Maar de Britten krijgen een extraatje, want BBC Radio 4 gaat vanaf midden december een spin-off uitzenden. Engelstalig en op maat van de radio. Bedoeling is dat de verhaallijnen van de originele serie en de adaptatie (in vijf afleveringen) complementair zijn. Maar 'Borgen: Outside the Castle' kan ook gevolgd worden door zij die de reeks niet op het kleine scherm gezien hebben.De radioversie zal vooral focussen op wat er zich afspeelt achter de schermen nadat Birgitte Nyborg (vertolkt door Sidse Babett Knudsen) onverwacht het premierschap voor haar rekening mocht nemen. De Britse acteur Tim Pigott-Smith krijgt een centrale rol als ambtenaar op het ministerie van Milieu. Bij ons was 'Borgen' te zien op Canvas. (DB)