Met de HBO-reeks Silicon Valley - een kruising tussen 'Entourage' en 'Revenge of the Nerds' - regisseerde 'Beavis and Butt-head'-maker Mike Judge de vooralsnog scherpzinnigste tv-satire op het technologieparadijs waar Steve Jobs en Mark Zuckerberg ooit met hun boterhammendoos naar het werk trokken.

Silicon Valley volgt een groepje in hoodie gehulde twintigers die in de Valley werken. De onzekere Richard Hendriks, gespeeld door Thomas Middleditch, is aan de slag bij Hooli, een fictief bedrijf dat met zijn kleurrijke campus, zijn pendelbussen en slogans als 'It takes change to make change' duidelijk gemodelleerd is naar Google.

In zijn vrije tijd sleutelt Richard aan een duffe muziekapp genaamd Pied Piper. Zonder het te beseffen zit hij op een goudmijn, omdat hij een revolutionaire methode heeft ontwikkeld om muziekbestanden te verkleinen - in Silicon Valley zowat het equivalent van het gouden filmidee waarnaar iedereen in Hollywood op zoek is. Gevolg: de riante aanbiedingen stromen binnen en de nerdy programmeur bezwijkt onder paniekaanvallen.

'Het ego van de mensen in Silicon Valley kent geen grenzen', zei maker Mike Judge, die zelf nog in Silicon Valley gewerkt heeft alvorens Beavis and Butt-head te bedenken voor MTV, onlangs in Knack Focus. 'Ik vond het hoog tijd om er eens flink mee te lachen!'

Lach mee met de fragmenten en andere extra's uit Silicon Valley in bovenstaande interactieve kaart.

Seizoen 2 van Silicon Valley loopt momenteel nog in Play More van Telenet. Seizoen 1 is net verschenen op dvd bij Warner Home Video.

(AI)

Met de HBO-reeks Silicon Valley - een kruising tussen 'Entourage' en 'Revenge of the Nerds' - regisseerde 'Beavis and Butt-head'-maker Mike Judge de vooralsnog scherpzinnigste tv-satire op het technologieparadijs waar Steve Jobs en Mark Zuckerberg ooit met hun boterhammendoos naar het werk trokken. Silicon Valley volgt een groepje in hoodie gehulde twintigers die in de Valley werken. De onzekere Richard Hendriks, gespeeld door Thomas Middleditch, is aan de slag bij Hooli, een fictief bedrijf dat met zijn kleurrijke campus, zijn pendelbussen en slogans als 'It takes change to make change' duidelijk gemodelleerd is naar Google. In zijn vrije tijd sleutelt Richard aan een duffe muziekapp genaamd Pied Piper. Zonder het te beseffen zit hij op een goudmijn, omdat hij een revolutionaire methode heeft ontwikkeld om muziekbestanden te verkleinen - in Silicon Valley zowat het equivalent van het gouden filmidee waarnaar iedereen in Hollywood op zoek is. Gevolg: de riante aanbiedingen stromen binnen en de nerdy programmeur bezwijkt onder paniekaanvallen. 'Het ego van de mensen in Silicon Valley kent geen grenzen', zei maker Mike Judge, die zelf nog in Silicon Valley gewerkt heeft alvorens Beavis and Butt-head te bedenken voor MTV, onlangs in Knack Focus. 'Ik vond het hoog tijd om er eens flink mee te lachen!'Lach mee met de fragmenten en andere extra's uit Silicon Valley in bovenstaande interactieve kaart.(AI)