Alle awards werden relatief gelijk verdeeld tussen de drie grote Vlaamse omroepen: vier voor de VRT, vier voor SBS België en drie voor Medialaan.

De Vlaamse televisiewereld verzamelde in het Plopsa Theater in De Panne voor de negende editie van de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. De uitreiking van de Televisiesterren werd zaterdagavond niet uitgezonden op televisie.

Koen De Bouw kreeg de Televisiester voor beste acteur voor zijn rol van professor T. in de gelijknamige reeks op Eén. De Canvas-reeks "Bevergem" sleepte drie prijzen in de wachten: Ann Tuts won de Televisiester voor beste actrice, de reeks zelf won de prijs voor beste humor en comedy en voor beste scenarist.

De Televisiester voor beste presentator ging naar de broers Coppens, Staf en Mathias, voor "Het Lichaam van Coppens" op VTM. Karen Damen dan weer sleepte de prijs in de wacht voor beste presentatrice voor "Perfect" op VIJF. "Vermist" (VIER) kreeg de prijs voor beste drama en "K3 zoekt K3" voor beste entertainment.

De ster voor beste informatieprogramma ging naar "Alloo in de Buitenlandse Gevangenis" (VTM). "De Recherche" (VIER) sleepte de Televisiester voor beste regisseur non-fictie in de wacht. De Telenet Publieksprijs voor beste programma van het jaar werd uitgereikt aan "De Slimste Mens ter Wereld" (VIER).

Er was ook nog een Televisiester voor rijzende ster. Die ging naar actrice Olga Leyers. Jaak Van Assche kreeg dan weer een ster voor zijn ganse carrière. (Belga)

Alle awards werden relatief gelijk verdeeld tussen de drie grote Vlaamse omroepen: vier voor de VRT, vier voor SBS België en drie voor Medialaan.De Vlaamse televisiewereld verzamelde in het Plopsa Theater in De Panne voor de negende editie van de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren. De uitreiking van de Televisiesterren werd zaterdagavond niet uitgezonden op televisie. Koen De Bouw kreeg de Televisiester voor beste acteur voor zijn rol van professor T. in de gelijknamige reeks op Eén. De Canvas-reeks "Bevergem" sleepte drie prijzen in de wachten: Ann Tuts won de Televisiester voor beste actrice, de reeks zelf won de prijs voor beste humor en comedy en voor beste scenarist. De Televisiester voor beste presentator ging naar de broers Coppens, Staf en Mathias, voor "Het Lichaam van Coppens" op VTM. Karen Damen dan weer sleepte de prijs in de wacht voor beste presentatrice voor "Perfect" op VIJF. "Vermist" (VIER) kreeg de prijs voor beste drama en "K3 zoekt K3" voor beste entertainment. De ster voor beste informatieprogramma ging naar "Alloo in de Buitenlandse Gevangenis" (VTM). "De Recherche" (VIER) sleepte de Televisiester voor beste regisseur non-fictie in de wacht. De Telenet Publieksprijs voor beste programma van het jaar werd uitgereikt aan "De Slimste Mens ter Wereld" (VIER). Er was ook nog een Televisiester voor rijzende ster. Die ging naar actrice Olga Leyers. Jaak Van Assche kreeg dan weer een ster voor zijn ganse carrière. (Belga)