Het voelt vreemd om de woorden 'Girls' en 'seizoen 5' in eenzelfde zin neer te typen, maar kleine meisjes worden groot. Het voelt nog allemaal heel vers en rauw, de manier waarop Hannah Horvath en de haren voor het eerst compromisloos op ons scherm verschenen, maar de trailer voor dit vijfde seizoen toont dat de Girls mijlenver staan van de personen die we bijna vier jaar geleden hebben leren kennen.

In de teaser konden we al zien hoe Hannah alles gaf in de dansles (met haar moeder), maar de trailer die gisteren gelekt werd toont ons meer: we zien dat Hannah en Elijah nog steeds uhm.. goede vrienden zijn, maar gelukkig heeft Fran ook een plek in de trailer (en haar leven). Shosh heeft het (uiteraard) volledig naar haar zin in Japan, Jessa lijkt kalmer geworden en Marnie's huwelijk gaat blijkbaar echt gebeuren.

Het vijfde seizoen ziet er heel wat minder dramatisch uit dan voorgaande episodes en het zou ons ook niet verbazen moest schrijfster-regisseur Lena Dunham ook op redelijk serene wijze afscheid beginnen nemen van haar personages. "Het is echt niet de bedoeling dat we Shoshana zien trouwen of Marnie aan kinderen zien beginnen", verklapte ze twee jaar geleden aan Knack Focus. "Girls heeft wel degelijk een eindpunt." In andere interviews gaf ze al toe dat het "waarschijnlijk" is dat Girls er na zes seizoenen mee ophoudt.

Girls, seizoen 5, start op 21 Februari op HBO

Het voelt vreemd om de woorden 'Girls' en 'seizoen 5' in eenzelfde zin neer te typen, maar kleine meisjes worden groot. Het voelt nog allemaal heel vers en rauw, de manier waarop Hannah Horvath en de haren voor het eerst compromisloos op ons scherm verschenen, maar de trailer voor dit vijfde seizoen toont dat de Girls mijlenver staan van de personen die we bijna vier jaar geleden hebben leren kennen. In de teaser konden we al zien hoe Hannah alles gaf in de dansles (met haar moeder), maar de trailer die gisteren gelekt werd toont ons meer: we zien dat Hannah en Elijah nog steeds uhm.. goede vrienden zijn, maar gelukkig heeft Fran ook een plek in de trailer (en haar leven). Shosh heeft het (uiteraard) volledig naar haar zin in Japan, Jessa lijkt kalmer geworden en Marnie's huwelijk gaat blijkbaar echt gebeuren. Het vijfde seizoen ziet er heel wat minder dramatisch uit dan voorgaande episodes en het zou ons ook niet verbazen moest schrijfster-regisseur Lena Dunham ook op redelijk serene wijze afscheid beginnen nemen van haar personages. "Het is echt niet de bedoeling dat we Shoshana zien trouwen of Marnie aan kinderen zien beginnen", verklapte ze twee jaar geleden aan Knack Focus. "Girls heeft wel degelijk een eindpunt." In andere interviews gaf ze al toe dat het "waarschijnlijk" is dat Girls er na zes seizoenen mee ophoudt.