De Britse openbare omroep kwam afgelopen week in het oog van de storm terecht, nadat een onafhankelijke commissie de 'misleidende methodes' aan het licht had gebracht die de BBC zou hebben gebruikt om het interview met prinses Diana te verkrijgen. Zo had journalist Martin Bashir met vervalste bankafschriften Diana doen geloven dat mensen waren betaald om informatie over haar door te spelen. Later bleek dat de BBC die praktijken in de doofpot had gestopt.

In het interview in 1995 ging prinses Diana uitgebreid in op haar probleemhuwelijk met Charles en haar eigen psychische problemen. Ze deed onder meer de beroemd geworden uitspraak dat er drie mensen in haar huwelijk met prins Charles zaten, waarmee ze doelde op Charles' minnares Camilla Parker-Bowles. Ze erkende ook dat ze zelf een affaire had.

Onder andere prins William en prins Harry namen de BBC zwaar op de korrel na het rapport. De Britse regering kondigde aan fundamentele hervormingen van de openbare omroep te overwegen. (Belga)

De Britse openbare omroep kwam afgelopen week in het oog van de storm terecht, nadat een onafhankelijke commissie de 'misleidende methodes' aan het licht had gebracht die de BBC zou hebben gebruikt om het interview met prinses Diana te verkrijgen. Zo had journalist Martin Bashir met vervalste bankafschriften Diana doen geloven dat mensen waren betaald om informatie over haar door te spelen. Later bleek dat de BBC die praktijken in de doofpot had gestopt. In het interview in 1995 ging prinses Diana uitgebreid in op haar probleemhuwelijk met Charles en haar eigen psychische problemen. Ze deed onder meer de beroemd geworden uitspraak dat er drie mensen in haar huwelijk met prins Charles zaten, waarmee ze doelde op Charles' minnares Camilla Parker-Bowles. Ze erkende ook dat ze zelf een affaire had.Onder andere prins William en prins Harry namen de BBC zwaar op de korrel na het rapport. De Britse regering kondigde aan fundamentele hervormingen van de openbare omroep te overwegen. (Belga)