Het Eurovision Creative Forum geeft de leden van de European Broadcasting Union (EBU) een forum om succesvolle televisieformats en ideeën uit te wisselen en op die manier ook kosten te sparen. De zeven beste formats uit allerlei genres zoals educatieve spelshows, ontspanning, lifestyleprogramma's, taalprogramma's, edutainmentprogramma's en realityprogramma's werden er beloond.

Het programma van 'zelfgeknutselde onderzoeksjournalistiek met humor en ontspanning' van het komische kwartet Neveneffecten moest in Berlijn enkel 'Never do this at home' van de Noorse omroep NRK en 'Comedy on the edge' van het Deense DR1 laten voorgaan.

'Ook getest op mensen', het liveprogramma waarin Marcel Vanthilt elke week het antwoord zoekt op vragen over ons lichaam en onze gezondheid, kreeg geen eremetaal, maar wel een eervolle vermelding. VRT meldt nog dat 'Ook getest op mensen' dit najaar aan zijn vierde seizoen begint.

Het Eurovision Creative Forum geeft de leden van de European Broadcasting Union (EBU) een forum om succesvolle televisieformats en ideeën uit te wisselen en op die manier ook kosten te sparen. De zeven beste formats uit allerlei genres zoals educatieve spelshows, ontspanning, lifestyleprogramma's, taalprogramma's, edutainmentprogramma's en realityprogramma's werden er beloond. Het programma van 'zelfgeknutselde onderzoeksjournalistiek met humor en ontspanning' van het komische kwartet Neveneffecten moest in Berlijn enkel 'Never do this at home' van de Noorse omroep NRK en 'Comedy on the edge' van het Deense DR1 laten voorgaan. 'Ook getest op mensen', het liveprogramma waarin Marcel Vanthilt elke week het antwoord zoekt op vragen over ons lichaam en onze gezondheid, kreeg geen eremetaal, maar wel een eervolle vermelding. VRT meldt nog dat 'Ook getest op mensen' dit najaar aan zijn vierde seizoen begint.