Berichtje voor alle kandidaten van Expeditie Robinson: om beroemd te worden hoef je niet per se met je kop op tv te komen. Ten bewijze: Banksy, de Britse graffitikunstenaar - en in zijn geval mag je dat woord heel letterlijk nemen - die de afgelopen jaren straten over de hele planeet, van Londen tot de Palestijnse gebieden, van gevatte kanttekeningen heeft voorzien.

Omdat zijn activiteiten eigenlijk illegaal zijn houdt Banksy zijn echte identiteit angstvallig verborgen maar dat heeft niet verhinderd dat zijn (of haar?) pseudoniem wereldberoemd is geworden. Er is ondertussen al een documentaire gemaakt over en met Banksy, Exit Through the Gift Shop, die morgen op het filmfestival van Gent zijn Belgische première beleeft,. En de makers van The Simpsons hebben de artiest ook gevraagd om het straatbeeld in hun beroemde titelgeneriek onder handen te nemen. De aflevering met Banksy's inleiding ging vorig weekend in première in de VS, en zoals u hieronder kunt zien, heeft de graffitikunstenaar zijn vitriool niet gespaard.

Stefaan Werbrouck

Berichtje voor alle kandidaten van Expeditie Robinson: om beroemd te worden hoef je niet per se met je kop op tv te komen. Ten bewijze: Banksy, de Britse graffitikunstenaar - en in zijn geval mag je dat woord heel letterlijk nemen - die de afgelopen jaren straten over de hele planeet, van Londen tot de Palestijnse gebieden, van gevatte kanttekeningen heeft voorzien. Omdat zijn activiteiten eigenlijk illegaal zijn houdt Banksy zijn echte identiteit angstvallig verborgen maar dat heeft niet verhinderd dat zijn (of haar?) pseudoniem wereldberoemd is geworden. Er is ondertussen al een documentaire gemaakt over en met Banksy, Exit Through the Gift Shop, die morgen op het filmfestival van Gent zijn Belgische première beleeft,. En de makers van The Simpsons hebben de artiest ook gevraagd om het straatbeeld in hun beroemde titelgeneriek onder handen te nemen. De aflevering met Banksy's inleiding ging vorig weekend in première in de VS, en zoals u hieronder kunt zien, heeft de graffitikunstenaar zijn vitriool niet gespaard. Stefaan Werbrouck