De arts van de reality-reeks Koh Lanta - de Franse versie van Expeditie Robinson - heeft zich van het leven beroofd, een week nadat een 25-jarige deelnemer tijdens de eerste opnamedag op het Cambodjaanse eiland Koh Rong overleed aan een hartstilstand.

Thierry Costa, 38 jaar en al vier jaar arts van het populaire tv-programma, liet een afscheidsbrief achter.

Franse rechterlijke instanties hadden na de dood van Gérald Babin een vooronderzoek voor 'onvrijwillige doodslag' geopend nadat twee anonieme getuigen in het nadeel van Costa spraken. De arts had het bijzonder moeilijk met de onterechte beschuldingen. In Cambodja werd de zaak wel snel geklasseerd. Plaatselijke autoriteiten hadden vastgesteld dat het om een natuurlijke dood ging.

De Franse zender TF1 heeft het programma intussen geannuleerd. Alle kandidaten zijn terug thuis. (DB)

De arts van de reality-reeks Koh Lanta - de Franse versie van Expeditie Robinson - heeft zich van het leven beroofd, een week nadat een 25-jarige deelnemer tijdens de eerste opnamedag op het Cambodjaanse eiland Koh Rong overleed aan een hartstilstand. Thierry Costa, 38 jaar en al vier jaar arts van het populaire tv-programma, liet een afscheidsbrief achter.Franse rechterlijke instanties hadden na de dood van Gérald Babin een vooronderzoek voor 'onvrijwillige doodslag' geopend nadat twee anonieme getuigen in het nadeel van Costa spraken. De arts had het bijzonder moeilijk met de onterechte beschuldingen. In Cambodja werd de zaak wel snel geklasseerd. Plaatselijke autoriteiten hadden vastgesteld dat het om een natuurlijke dood ging.De Franse zender TF1 heeft het programma intussen geannuleerd. Alle kandidaten zijn terug thuis. (DB)