Griffith begon zijn carrière als komiek, maar stapte al snel over naar televisie en film. In 1955 werd hij bij het grote publiek bekend met de televisiereeks 'No Time for Sergeants', waarin hij de rol van de klungelige sergeant Will Stuckdale op zich nam.

De format was een groot succes en werd datzelfde jaar nog als theaterstuk op Broadway gebracht. In 1956 werd Griffith voor zijn rol genomineerd tijdens de Tony Awards en in 1958 speelde hij mee in de gelijknamige filmadaptatie.

In 1957 debuteerde de acteur op het grote scherm als de driftkop Larry 'Lonesome' Rhodes in 'A Face In The Crowd'. In dit drama van regisseur Elia Kazan speelde Griffith een zwerver die het door zijn durf en brutaliteit tot nationale televisie-en radioheld schopt. De film werd niet goed ontvangen, maar groeide later uit tot een echte klassieker.

Furore maakte Griffith pas toen hij de rol van sherrif Andy Tayler vertolkte in een pilootaflevering van de televisiereeks 'Make Room For Dady'. Al snel werd de reeks omgevormd tot de succesvolle 'Andy Griffith Show', die tussen 1960 en 1967 op het Amerikaanse scherm verscheen.

Bij ons werd Griffith vooral bekend door de televisieserie 'Matlock', waarin hij van 1986 tot 1995 de rol van advocaat Benjamin Matlock speelde.

Naast acteur was Griffith ook een regisseur, komiek, countryzanger en producer.

In 2005 ontving hij van toenmalig president George W. Bush de 'Presidential Medal of Freedom', de hoogste onderscheiding die een burger in de VS kan krijgen. (AVL)

Griffith begon zijn carrière als komiek, maar stapte al snel over naar televisie en film. In 1955 werd hij bij het grote publiek bekend met de televisiereeks 'No Time for Sergeants', waarin hij de rol van de klungelige sergeant Will Stuckdale op zich nam.De format was een groot succes en werd datzelfde jaar nog als theaterstuk op Broadway gebracht. In 1956 werd Griffith voor zijn rol genomineerd tijdens de Tony Awards en in 1958 speelde hij mee in de gelijknamige filmadaptatie.In 1957 debuteerde de acteur op het grote scherm als de driftkop Larry 'Lonesome' Rhodes in 'A Face In The Crowd'. In dit drama van regisseur Elia Kazan speelde Griffith een zwerver die het door zijn durf en brutaliteit tot nationale televisie-en radioheld schopt. De film werd niet goed ontvangen, maar groeide later uit tot een echte klassieker.Furore maakte Griffith pas toen hij de rol van sherrif Andy Tayler vertolkte in een pilootaflevering van de televisiereeks 'Make Room For Dady'. Al snel werd de reeks omgevormd tot de succesvolle 'Andy Griffith Show', die tussen 1960 en 1967 op het Amerikaanse scherm verscheen.Bij ons werd Griffith vooral bekend door de televisieserie 'Matlock', waarin hij van 1986 tot 1995 de rol van advocaat Benjamin Matlock speelde.Naast acteur was Griffith ook een regisseur, komiek, countryzanger en producer.In 2005 ontving hij van toenmalig president George W. Bush de 'Presidential Medal of Freedom', de hoogste onderscheiding die een burger in de VS kan krijgen. (AVL)